Tevacüzcü uzman çavuşun bırakılması protesto edildi

Batman Demokrasi Platformu, tecavüzcü uzman çavuşun serbest bırakılmasını protesto etti, "Devlet örtbas ediyor" dedi.

Batman Demokrasi Platformu üyeleri, Beşiri ilçesinde 17 yaşındaki İ.P.'ye tecavüz eden M.O. adlı Türk uzman çavuşun gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasını protesto etti. Açıklamanın yapıldığı Batman Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, "Yaşanan olay nerede olursa olsun, Batman halkı olarak bu olaya sessiz kalmamız mümkün değildir. Bir genç kadının hayatı söz konudur. Dolayısıyla Batman bu olaya sessiz kalmamalı" dedi.

'DEVLET ÖRTBAS EDİYOR'

Ardından Platform adına hazırlanan açıklamayı okuyan TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu’ndan Melek Atalay, son günlerde Şırnak ve Batman’da gerçekleşen taciz, tecavüz vakalarının ardından hükümet ve devlet yetkililerince bu vakaların örtbas edilmesine yönelik çabalara tanık olduklarını dile getirdi.
Atalay, "Daha önceden alınan mağdurun açık beyanı ve dosyada bulunan cinsel saldırı olduğunu belirten Adli Tıp raporuna rağmen serbest bırakıldı. Bölgemizde kamu görevlilerince işlenen suçların cezasızlık politikası ile sonuçlanmasının bir pratiği" dedi.
Atalay, Batman ve Şırnak'ta yaşanan cinsel istismar vakalarıyla, İstanbul Sözleşmesi'nin öneminin bir kez daha açığa çıktığının altını çizdi.