Tevgera Azadî: Süleymaniye’de gözaltına alınanlar serbest bırakılsın

Tevgera Azadî, Süleymaniye’de Türk işgal saldırılarını protesto ettikleri esnada aralarında ANF Muhabiri Rebaz Hesen’in de bulunduğu gözaltına alınan 30 dolayında kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Türk devletinin 23 Nisan’da Güney Kürdistan’da başlattığı yeni işgal saldırılarını protesto etmek için Tevgera Azadî’nin çağrısı ile pazar günü Süleymaniye’de bir yürüyüş yapılmak istendi.

Ancak Süleymaniye Asayişi yürüyüşe izin vermedi. Müdahale sırasında Tevgera Azadî’ne göre 25 ila 30 kişi gözaltına alındı. Asayiş gözaltına alınanların, üst yönetimin emriyle olduğunu belirtti.

Gözaltına alınanlar arasında ANF muhabiri Rêbaz Hesen de var.

Yürüyüşün engellenmesine ilişkin bir Süleymaniye’deki binasında basın açıklaması yapan Tevgera Azadî Yürütme Komitesi Üyesi Neriman Ehmed, “Biz ahlaki bir sorumluluk gereği işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı eylem yapmak istedik. Çok sayıda kişi bu çağrımızı duydu ve toplandı” dedi.

Ancak Asayiş’in yürüyüşü engellediğine dikkat çeken Ehmed, “Kimse bu tavrı beklemiyordu” diye ekledi.

25 ila 30 kişinin gözaltına alındığını belirten Ehmed, “Bu kişilerin bırakılması için Asayiş sorumluları ile konuştuk. Bize emrin yukarıdan geldiğini ve ‘eyleme kim katılırsa gözaltına alınsın’ dediğini söyledi” dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarını şiddetle kınayan Neriman Ehmed, YNK ve YNK’ye bağlı güvenlik kurumunun tutumunu da kınayarak, “Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı” dedi.  Ehmed, gözaltına alınanlar bırakılmazsa yeniden alanlara çıkarak tepki göstereceklerini ifade etti.