TJA ve İHD'den siyasi soykırıma tepki

TJA ve İHD, bugünkü siyasi soykırım operasyonlarını kınadı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), dönem sözcüleri Ayşe Gökhan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltına alınmasını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Açıklamada, Gökkan'a yönelik baskının iktidarın kadın düşmanı politikalarının göstergesi olduğu ifade edildi.  

Açıklamada, "AKP-MHP iktidarına buradan bir kez daha sesleniyoruz: Kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizi yok sayanlara, irademizi tanımayanlara diyoruz ki, öğrenemediğiniz bir şey var o da bizim direnişimizi hiçbir iktidarın alaşağı edemediği ve bastıramadığıdır. Kadın özgürlük mücadelemizi yıldıracağını sananlar, en büyük yanılgı içerisine düşmüş demektir. Gözaltı ve tutuklamalarla kadınları susturamaz, kadın mücadelemizi engelleyemezsiniz" denildi.

"Sokaklar bizim, mücadele de bizim" mesajını veren TJA, gözaltındakilerin derhal bırakılmasını istedi.

İHD: HEDEF KRİMİNALİZE ETMEK VE ALGI OLUŞTURMAK

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, 8 günlük gözaltından sonra bugün tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed il eşbaşkanları Zeyyat Ceylan, Hülya Alökmen Uyanık ve Yenişehir ilçe eşbşakanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya’ya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mevcut iktidarın HDP'ye yönelik kriminalize etmeyi ve algı oluşturmayı amaçlayan sistematik baskı politikaları da, HDP'ye yönelik gerçekleşen yargısal müdahalelerin sıklığını ve nedenlerini açıklayan bir durum olarak, maalesef karşımızda durmaktadır” denildi.

İHD, "HDP'li eşbaşkanların, derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” dedi.