Türk devletinden Maxmur, Şengal ve Kandil’e eş zamanlı saldırı

Türk savaş uçakları, 00.00’dan itibaren Güney Kürdistan’daki Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısı düzenledi. Şengal’de siviller yaralandı.

İşgalci Türk devleti, gece saat 00.00’dan itibaren Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısı düzenledi. Maxmur’daki saldırı 40 dakika boyunca sürerken, bombardımandan sonra keşif uçaklarının hareketliliği ise saatlerce devam etti.

Türk savaş uçakları Şengal, Xanesor ve Serdeşt hastanesini de hedef aldı. Şengal’e yönelik saldırıda ilk edinilen bilgilere göre siviller yaralandı.

MAXMUR’A SALDIRI 40 DAKİKA SÜRDÜ, SAATLERCE KEŞİF UÇAKLARI HAREKETLİLİĞİ YAŞANDI

Maxmur’da sivil yerleşim yerlerinin hedef alan saldırı 00.00-00.40 saatleri arasında sürdü. Karaçok Dağı ve Miştenur bölgesi de bombalandı.

Maxmur’da yaşam alanları hedef alındı ve kamp sakinleri konvoy halinde bombalanan alanlara gitmeye çalışırken de savaş uçakları konvoyun güzergahını bombaladı.

Maxmur Kampı’ndaki yerel kaynaklardan alınan ilk bilgilere göre savaş uçakları tarafından yapılan yoğun bombardımanda can kaybı yaşanmazken, sivillerin hayvanlar için otlak olarak kullandıkları arazide yangın çıktı.

Bombardımanın sesi, Rojava’nın Dêrik kentinden de duyuldu.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINDA DA BİRÇOK NOKTA BOMBALANDI

Medya Savunma Alanları’na bağlı birçok alan da işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarıyla bombalandı. Savaş uçakları, Çiyayê Direbî, Kozînê, Balayan, Çiyayê Nasir'i hedef aldı.

ŞENGAL’DE SİVİLLER YARALANDI

Şengal’e yönelik düzenlenen hava saldırısında ise siviller yaralandı.

Stêrk TV’ye konuşan gazeteci İbrahim Êzidî, Serdeşt bölgesine yönelik düzenlenen saldırıda sivillerin yaralandığını belirtti. Serdeşt’te işgalci Türk devleti hastaneyi bombalamıştı. Bölgede, 2014’te DAİŞ çetelerinin düzenlediği saldırı ardından evlerinden olan halkın barındığı bir kamp da bulunuyor.