Türk devleti kimyasal silah saldırılarını kesintisiz sürdürüyor

İşgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını sistematik bir şekilde sürdürdüğünü belirten HPG, “İşgalci Türk ordusu 2 Kasım günü Direniş Alanları’nı; 14 kez yasaklı bomba ve 12 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgal operasyonlarının başladığı gün itibariyle tarihi bir direniş süreci başlatan Kurdistan Özgürlük Gerillası, en zor koşullar altında meşru savunma savaşını sürdürmekte ve işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimizin Apocu irade ve yüksek kararlılıkla sürdürdüğü direnişi elindeki her türlü imkana rağmen kıramayan işgalci Türk ordusu insanlık dışı yöntemler kullanarak hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. İnsanlık dışı savaş suçları kanıtlanıp belgelenmesine rağmen, Türk ordusu sistematik kimyasal silah kullanma konseptini kesintisiz sürdürmektedir.

İşgalci Türk ordusu 2 Kasım günü Direniş Alanları’nı; 14 kez yasaklı bomba ve 12 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 7 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

2 Kasım saat 03:10’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Kasım saat 07:00’da işgalcilerin Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresine yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Kasım 06:30 ve 11:00 saatleri ile 14:30 ve 18:00 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 11 kez ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 1 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Kimyasal silahlardan çıkan zehirli dumanlar aspiratörlerle savaş mevzilerine yönlendirilmiştir.

2 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri 1 kez, Şehîd Felat savaş mevzileri 13 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Kasım’da Metîna’nın Golka alanı ve Gundê Beşîlî arazisi, Xakurkê’nin Goşînê ile Girê Bihar alanları savaş uçakları ile 7 kez bombalanmıştır.

2 Kasım’da Çemço, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”