Türk devleti savaş suçu işlemeye devam ediyor

HPG, “İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 3 kez yasaklı bombalar ve 7 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 3 kez yasaklı bombalar ve 7 kez de kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda 48 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

1 Kasım saat 16:00’da Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.                                     

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Kasım’da Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri 2 kez ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 1 kez yasaklı bombalarla bombalanmıştır.

1 Kasım 14:10 ve 19:15 saatleri arasında Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 7 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Kasım’da Saca, Kurojahro, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 48 kez bombalanmıştır.

1 Kasım’da Çemço, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

1 Kasım’da işgalci Türk ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”