Türk devletinin katlettiği Akarsel Süleymaniye’de anıldı

Süleymaniye’deki evinin önünde Türk devleti tarafından katledilen Nagihan Akarsel, şehadetinin 40’ıncı gününde anıldı.

Türk devleti tarafından Süleymaniye'de katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi, Gazeteci ve Akademisyen Nagihan Akarsel, şehadetinin 40’ıncı gününde Süleymaniye Telari Sanat Salonu’nda Güney Kürdistanlı kadınlar öncülüğüyle düzenlenen bir törenle anıldı. Anmaya çok sayıda kadın aktivist, siyasetçi ve örgüt temsilcisi katıldı.

'NAGİHAN'IN MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM'

Kadınları İşgalden Koruyun İnisiyatifi Sözcüsü Şoxan Mirza, "Güney Kürdistanlı kadınlardan Nagihan Akrsel’in çalışmalarını genişleterek ruhları ve enerjileriyle kadına ve topluma yönelik şiddete karşı çıkmalarını istiyoruz. Teröre karşı çıkın. Kadın iradesiyle birliğinizi koruyun. Kürdistan Bölgesi hükümetinden ise özgürlük talep edenlerin kanını yerde bırakmamasını ve bu terörün sürmesine daha fazla izin vermemesini talep ediyoruz” dedi.


Jineoloji Akademi Üyesi Ecibe Qeredaxi de Nagihan Akarsel’e yönelik saldırının namertçe bir saldırı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İnsanlığın vicdanını sarsan bir terörle karşı karşıyayız. Bu terör eylemi ‘Jin, Jiyan,Azadi’ çağrısının dünyada yankılandığı bir dönemde gerçekleşti. Akarsel’in katledilmesi, kadınlar arasındaki ayrılıklara son vermelidir.”


Ardından Kürdistan Kadınlar Birliği Sekreteri Kefiye Silêman, “Nagihan Akarsel 40 gün önce karanlık bir el tarafından katledildi. Bu karanlık zihniyete bir kadının yerini binlerce kadının alacağını hatırlatıyoruz. Özgürlük mücadelesi sürecek ve asla durmayacaktır" dedi.


Anma töreninin devamında mum yakılarak şehit Akarsel’in mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.