Türk devletinin savaş suçu bir kez daha belgelendi

Mayıs ayında üç gün boyunca yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 6 gerillanın şehit düştüğü KuroJahro ile 2 gerillanın hafızalara kazınan görüntülerinin çekildiği Werxelê’de yansıyan görüntüler, Türk devletinin savaş suçlarını tüm çıplaklığıyla belgeliyor

Türk devletinin 2021 ve 2022 yılları arasında Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal silah saldırıları sonucunda 90 gerilla şehit oldu. Türk ordu güçlerinin yasaklı bomba ve kimyasal gazlar kullanması bugüne dek birçok belgeyle de kanıtlandı.

Medya Savunma Alanları’ndan ajansımıza ulaşan yeni görüntüler, Türk devletinin savaş suçlarını bir kez daha tüm çıplaklığıyla belgeliyor.

ANF’nin eline geçen ilk görüntü, Zap’a bağlı Kurojahro direniş alanından. Tarih 25 Mayıs 2022. Üç gün boyunca yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla art arda süren patlamalar sonucu 6 Özgürlük Gerillası şehit düşmüştü.

İkinci görüntü ise Avaşîn’e bağlı Werxelê’den. Kimyasal silahlarla katledilen Baz Mordem (Mehmet Can Evren) ve Helbest Koçerîn (Kevser Ete) hafızalara kazınan görüntülerinin çekildiği yerden.

Görüntülerde Türk ordusunun kimyasal maddeleri ateşe verip zehirli kimyasal gazları savaş tünellerine yönlendirdiği görülüyor. Yanıcı kimyasallar saatler boyunca yanarak zehirli dumanlar çıkarıyor.