Adalet Nöbeti eylemi 357’nci gününde

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınlarından Nazime Boltan, cezaevindeki işkenceye dikkat çekerek, "Hak hukuk olsaydı çocuklarımıza bu zulmü etmezlerdi. Çocuklarımızın mücadelesi sürecek" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 357’nci gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Eyleme, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Amed Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER) destek verdi.

'ÇOCUKLARIMIZIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Eylemde, Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutsak bulunan bir gözü ve bir kolu olmayan Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan, "Neredeyse bir yılımız dolacak, adaleti arıyoruz fakat görünürde adalet yok. Ne olursa olsun hayatta olduğumuz sürece adaleti aramaya devam edeceğiz” dedi.

Boltan, oğlu Civan’a kitap taşıma işkencesi yapıldığını ve sonrasında darp edildiğini hatırlatarak, “Biz adaleti aradıkça çocuklarımıza daha çok zulmettiler. Bu hafta öğrendim, benim çocuğum hasta ama ona kitap taşıtmışlar, sonrasında da darp etmişler. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’na vicdan uğramamış, uğrasaydı o halde olan birine cezaevinde zulmetmezlerdi. Hayatta olduğum sürece mücadelemi sürdüreceğim. Benim oğlum terörist değil, terörist onlar, onların gardiyanları terörist! Öyle olmasaydılar, bu zulmü yapmazlardı. Oğlumun yalnızca bir eli var, beyninde hastalık var. Hak hukuk olsaydı çocuklarımıza bu zulmü etmezlerdi” diye konuştu.

Talepleri karşılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Boltan, şöyle dedi: "Sonuna kadar çocuğumun ve tüm hasta tutukluların mücadelesini vereceğim. Biz Kürdüz ve asla bundan utanmıyoruz. Çocuklarımızın mücadelesi sürecek. Haklı mücadele veriyoruz vermeseydik, yağmurda çamurda buralara gelmezdik. İnfazlar yanmasın, hasta tutuklular serbest bırakılsın. Bir gün hak, hukuk ve adalet size de lazım olacak.  Yeter artık biraz vicdanlı olun ve bu zulümlere son verin.”

Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk ve adalet” sloganıyla son buldu.