Valilik, Dereli'nin katledilmesini 'mevzuata uygun' buldu

Hakkari Valiliği, Türk askerlerinin katlettiği Şerali Dereli ile ilgili 5 gün sonra açıklama yaptı, "mevzuata uygun" vurgusunda bulundu.

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Esendere beldesinin Awyan (Duranlar) köyünde 29 Ekim günü evinin 50 metre ilerisinde Türk askerleri tarafından katledilen Şerali Dereli’ye (61) ilişkin Hakkari Valiliği’nden 5 gün sonra açıklama geldi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Dur ihtarlarına uyulmaması ve gece karanlığından yararlanarak kaçmaya başlanılması üzerine ilgili mevzuat çerçevesinde güvenlik birimlerimizce müdahalede bulunulmuş olup..." ifadeleri yer aldı.

'BABAMI VAHŞİCE KATLETTİLER'

Katledilen Şerali Dereli’nin oğlu Sultan Ali Dereli, "50 metre ilerisinde ya vardı ya yoktu. Babam her zaman oraya gidiyor ve bağlı olan atlarını ahıra koyuyordu. O gün yine saat 18.00’de atlarını ahıra koymaya gidiyordu. Orada askerler canavarca tarayarak, atı ve tayı ile birlikte katlediyorlar. Bu bir vahşettir” demişti.

Dereli, olayın ardından annesi ile birlikte babasının katledildiği noktaya gitmek istediklerini ancak askerlerce engellendiklerini söylemişti.