Van'da Adalet Nöbeti: Cezaevleri ölüm ve işkence yerine dönüştü

Van'daki Adalet Nöbeti’ndeki konuşmalarda, cezaevlerinin ölüm ve işkence yerlerine dönüştüğü mesajı verildi.

Van’da tutsak yakınlarının, cezaevlerinde ağır hasta olan ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması amacıyla başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Van Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, bir kez daha cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin sonlandırılması ve hasta tutsakların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile HDP İl örgütü, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ile çok sayıda kişi, adliye önünde buluşarak, tutuklu yakınlarının nöbetine katıldı.

Tutsak yakını Aslıhan Timur, cezaevlerinde cenazelerin çıkmaması, hak ihlallerinin yaşanmamasını talep ettiklerini belirtti. Timur, tüm kamuoyuna seslenerek, “Başta tutuklu yakınları olmak üzere, tüm annelerin adalet nöbetine katılmasını istiyoruz” dedi.

Milletvekili Muazzez Orhan, "Ailelerin bakanlığa ‘adalet ’çağrısı var. Bizler biliyoruz ki, cezaevlerinde neredeyse hafta iki cenaze çıkıyor. Cezaevleri ölüm ve işkence evlerine dönüşmüş durumda. Bu yüzden bir kez daha Adalet Bakanlığı ve iktidara sesleniyoruz; ailelerin adalet taleplerini karşılayın” dedi.
Orhan’ın konuşması sırasında polisler, valilik kararını ileri sürerek açıklamaya engel oldu. Duruma tepki gösteren kitle, alkış ve zılgıtlarla tepki gösterdi.