Xanesor'da yaralanan YBŞ savaşçısı şehit düştü

19 Kasım günü Türk ordusunun hava saldırısı sonucu yaralanan 5 YBŞ savaşçısından biri olan Egîd Şengalî şehit düştü.

Türk ordusuna bağlı SİHA'lar 19 Kasım günü saat 10.30 sularında Xanesor'a yönelik gerçekleştirdikleri hava saldırısında Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ)'nin 5 savaşçısı yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan YBŞ yaralanan savaşçılarından Egîd Şengalî'nin şehit düştüğünü bildidi.

YBŞ olarak başta Şengalî'nin ailesine ve tüm Êzidî halkına başsağlığı dileklerini ileten YBŞ "Anısını ve mücadelesini kendimize önder yapıp, sürekli mücadelemizde yaşatacağız Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağı ve mücadelelerinin zafere taşırılacağı sözümüzü yineliyoruz. Tüm bu saldırılar faşist Türk savaş aygıtının ve onun işbirlikçisi uşaklarının bir planıdır ve böylece DAİŞ eliyle başaramadıkları Êzidî halkının katledilmesi ve Fermandan geçirilmesi, Kutsal Şengal topraklarının boşaltılması hedeflenmektedir."

YPŞ şehit düşen Egîd Şengalî'nin yurtsever, bilinçli, özgürlük ideolojisi ile kendini donatmış, cesur, fedakâr, örnek bir Êzidî özgürlük militanı olduğunu bildirdi. Êzidî ve Kürt güçlerini faşist Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırıları karşısında birlik olmaya ve ortak tavır almaya çağıran YBŞ'nin açıklaması devamla şöyle:

"Bu saldırılara sessiz kalmak, tavır almamak, Şengalin bombalanması karşısında birlik olup Êzidî ve Kürt halkının düşmanlarına karşı ortak tavır almamak en büyük gaflet ve ihanettir. Kendine Êzidîyim ve Kürdüm diyen hiçbir şahsiyetin ya da parti ve gücün Kürdistan topraklarında ve Şengalde düşman saldırılarına ses çıkartmaması hatta farklı bahanelerle izah etmeye çalışması kabul edilemez ve bu büyük bir ihanettir.

YBŞ olarak Şengalin ve Êzidî halkımızın savunulması için bu karşılaştığımız ilk veya son düşman ve saldırı değildir ve bugüne kadar nasıl halkımızı ve toprağımızı savunduysak, bundan sonrada halkımıza ve şehitlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmeye ve Şengali korumaya devam edeceğiz. Şengal halkı tercihini yapmış ve seçimini net ortaya koymuştur. Bizimde güney kürdistan hükümetine çağrımız Şengal halkının tercihine saygılı olması, desteklemesi ve her türlü işgalci saldırıya karşı Şengal halkı ve onun savunma gücü YBŞ’nin yanında durmasıdır."

Şehit düşen YBŞ'linin kimlik bilgileri:

Ad ve Soyad: Ezîz Salih Xelo Emer

Kod Adı: Egîd Şengalî

Şehadet Tarihi: 20.11.2019- Xanesor