Xelo: KDP hangi yüzle Şengal’e gelecek?

Duholê Hal Meclisi Eşbaşkanı Salih Êzdin Xelo, KDP’nin 1972’de ve 2014’te Şengal’e ihanet ettiğini ve bugünkü saldırılarla da sürdürdüğünü belirterek, “Hangi yüzle Şengal’e gelmek istiyor?” diye sordu.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Üyesi ve Duholê Hal Meclisi Eşbaşkanı Salih Êzdin Xelo, saldırıların kendilerini korkutmadığını ve direnişin daha da büyüyeceğini söyledi.

ANF’ye konuşan Êzdin Xelo, Şengal’e saldırıların Türkiye, KDP ve Irak’ın ortaklığıyla gerçekleştiğini belirterek, Irak’ın suç ortaklığına ve KDP’nin suçluluğuna işaret etti.

Xelo, KDP’ye “Niye Kerkük için görüşmeler yapmıyorlar? Bizde ne petrol, ne altın, ne de demir var. Bunlar Kerkük'te var. Niye Kerkük'ü bırakıp kaçtın? Niye referanduma sahip çıkmadın, gittin?” diye sordu.

KDP’nin 3 Ağustos 2014'te ‘biz sizi koruyacağız, buraların işgal edilmesine müsaade etmeyeceğiz’ dediğini ama tam aksine direnişe engel olduğunu kaydeden Xelo, şunları söyledi:

“Soykırımla yüz yüze bıraktın. Avrupa ve ABD, Êzîdîleri koruman için silah verdi. Sen bunları Êzîdîlere ulaştırmadan, çetelerine verdin. Bugün hangi yüzle Şengal'e geleceğini söylüyorsun. 1972'de Şengal'i bıraktın, Êzîdîlerin tüm silahlarını aldın. Bugün kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, nasıl direneceğimizi, kendimizi nasıl savunacağımızı biliyoruz. Yerimizi inşaa ettik, silahlarımız da var. YBŞ, YJŞ güçlerimiz var. Halk savunma gücümüz var, asayiş gücümüz var, kendi bölgemizi koruyoruz. Fakat yine musallat olmak istiyorsun. Bunu kabul etmiyoruz. Tek damla kanımız kalana dek de direneceğiz. Büyük bedeller versek de direneceğiz. Herkes şunu bilsin; bize saldıran uçaklar Türkiye'den değil, Güney Kürdistan’dan geliyor.”

Hemşê Reşid adlı ise '"Erdoğan'ın uçaklarından korkmuyoruz. Saldırılarını kınıyoruz" dedi. Êzidxan'ın çocuklarının topraklarını savunduğunu ifade eden Hemşê Reşid, Bizim çocuklarımıza yönelik saldırılar düzenleseler de bizler direnişimizi büyüterek sürdüreceğiz. Uçaklarından korkmuyoruz. Uçakları Şengal'e saldırdıkça bizler de örgütlülüğümüzü güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.