YBŞ 4 Nisan’da şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıkladı

YBŞ Genel Komutanlığı Emîn Sebawî isimli savaşçılarının 4 Nisan günü şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ Genel Komutanlığı 4 Nisan günü Emîn Sebawî isimli savaşçılarının bir hastalık sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

“Yoldaşımız Emîn Sebawî 4 Nisan günü yaşadığı bir hastalık sonucunda şehitler kervanına katılmıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Emîn yoldaş, DAİŞ çetelerinin Arap ve Êzidî toplumunun birliğini yok etmeyi hedeflediği bir süreçte saflarımıza katılmıştır. Medibanê köyünün özgürleştirilmesinin ardından 2017 yılında Şengal’i savunmak için kararını vererek mücadelede yerini almıştır. Direnişte yeni olmasına rağmen üzerine düşen her görevi sorumlulukla üstlenmiş, çevresindeki arkadaşlarına örnek bir savaşçı olmuştur. Yaşının genç olmasına rağmen büyük sorumluluk üstlenmiş öncülükte yerini almıştır.

2017 yılında DAİŞ çeteleri ve insan karşıtı zihniyetine karşı cesurca savaşmıştır. Emin Sebawî yoldaş da çeteleri yok etmek, topraklarını ve bölge halkını korumak için böylesine zorlu ve tehlikeli bir süreçte tarihi direnişte yerini almıştır.

Öncelikle Bineseba aşireti ve Emin Sebawî yoldaşın ailesine ve aşiretine başsağlığı diliyor, şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz.

Yoldaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Emîn Sebawî

Adı Soyadı: Casim Mihemed Xidir

Ana ve Baba Adı: Hatice – Mihemed

Katılım Tarihi: 2017 – Medîban

Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Nisan 2021 – Mediban”