Yine bir mezar taşındı

1995 baharında 19 yaşındayken öldürülen Abdulhamit Keskin’in Nusaybin’de bulunan mezarı, İlçe Jandarma Komutanlığı’nın talebiyle başka bir mezarlığa taşındı.

Mardin Nusaybin İlçe Jandarma Komutanı Fatih Doğan imzasıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıyla, 1995 yılında yaşamını yitiren Abdulhamit Keskin’in, Balaban (Birguriye) Mahallesi’nde bulunan mezarının bulunduğu yerden kaldırılması istendi.

Bunun üzerine Keskin’in mezarı, ailesine haber verilerek bulunduğu yerden çıkarıldı ve Nusaybin’deki Mohris Mezarlığı’na taşındı. Cenazenin alınmasının ardından defin işlemine anne, baba ve kardeşinin dışında kimsenin katılmasına izin verilmedi.

Mezarın çıkarılmasına ilişkin tutulan tutanakta, Bilal Karakaş isimli bir kişinin CİMER’e yaptığı şikâyet üzerine işlemin başlatıldığı belirtilirken, Keskin için “örgüt üyesi” denildi. Mezarın “anıt mezar” haline geldiği ve “anıt mezar olarak kullanılmaması” gerekçesiyle kaldırılmasının istenmesi üzerine Jandarma Karakolu’nun talepte bulunduğu ifade edildi.

Tutanağı ve mezarın yerinden taşınma sürecini sosyal medya hesabından paylaşan Keskin’in ağabeyi Abdullah Keskin, “Kardeşim 1995 baharında 19 yaşındayken öldürüldü. Mezarlığı olmayan bir köyde çok eskiden soğuktan donmuş, Hristiyan hacılarının yanına gömüldü. Sonra bir mezar yaptık. 25 yıl sonra devletin emriyle mezarı taşındı. Gömülmesi ömründen uzun sürdü. Ölüler rahat bırakılmalı” ifadelerini kullandı.