YJA Star gerillaları 7 işgalciyi cezalandırdı

YJA Star gerillaları 5 Mayıs günü Metina’nın Zendura alanında işgalci Türk askerlerine yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde 7 işgalci cezalandırılırken, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde gerilla güçlerinin geliştirdiği kapsamlı ve etkili eylemlerin devam ettiğini belirterek, şu ayrıntıları paylaştı:

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz 4 Mayıs günü saat 12:15’te, saat 15:00’da ve 5 Mayıs günü saat 17:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri 3 kez hedeflemiştir. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda belirlenen hedefler havadan tam isabetle vurulmuştur.

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” kapsamında;

4 Mayıs günü saat 18:00’da işgalci TC ordusu Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde bulunan savaş mevzilerine yönelik ağır bombardımanlar gerçekleştirdikten sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu savaş mevzisi çevresindeki çatışmalar yoğunlaşmıştır. Gerillamızın büyük direnişi sonucu ağır darbeler alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

5 Mayıs günü saat 12:00’da Metina bölgesinde bağlı Zendura alanında bulunan Şehit Çiya Tepesi’nde hareket halinde olan 9 işgalci YJA Star güçlerimiz tarafından denetime alındıktan sonra etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu başarılı eylem sonucunda 7 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır. Eylemin ardından işgalciler ölü ve yaralılarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

6 Mayıs günü saat 07:00’da güçlerimiz Colemerg’in Çelê ilçesine bağlı Girê karakolunu ağır silahlarla hedeflemiştir. Karakol yerleşkesinde belirlenen hedefler etkili bir şekilde vurulmuş; ancak cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

Gerilla alanlarında yaşanan Irak ve KDP güçlerinin hareketliliğine ilişkin;

4 Mayıs günü içerisinde müşterek sınır güçleri olarak peşmerge ve Irak adına hareket eden güçler Metina bölgesine bağlı Binavya ve Bêdehê alanlarındaki bir tepeye, Teşîşa ve Qumriye arasındaki bir tepeye ve bir başka yere gelip yerleşmişlerdir. Bu güçlerin durumu anlamaya çalışılarak kendilerine herhangi bir engel çıkarılmamıştır. Ancak bu güçlerin amaç ve niyetini anlamaya çalışıp kaygıyla takip etmekteyiz.

GÜÇLERİMİZİN SİDEKAN’DA PEŞMERGELERE SALDIRISI OLMAMIŞTIR

Bazı medya organlarında güçlerimizin Xinêre’ye bağlı Sidekan alanında peşmerge güçlerine saldırdığı yönünde haberler yapılmıştır. Belirtildiği gibi güçlerimizin herhangi bir saldırısı olmamıştır.

Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak Kürdistan’ı işgal etmek isteyen soykırımcı Türk devletine karşı tarihi bir direniş yürütüyoruz. Bu direniş kutsal ve ulusal bir direniştir. Biz, Kürdistan peşmerge güçlerinin de bu tarihi ve ulusal direnişe katılmasını ve destek sunmasını bekliyoruz. Destek sunmasalar bile güçlerimizin alanını daraltacak durumlar içerisine girmemelidirler. Çünkü bu tür tutumlar Kürt halkının ulusal çıkarlarına hizmet etmemektedir. Bu konuda herkesten sağduyulu  ve ulusal bir yaklaşım bekliyoruz.

ZENDURA’YA HAVA SALDIRISI

5 Mayıs günü saat 11:10’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”