'YJA Star gerillaları olarak direnişe öncülük edeceğiz'

YJA Star komutanlarından Gulan Avaşin, yaklaşık 2 aydır Avaşin'de yürütülen direnişi değerlendirdi. YJA Star gerillaları olarak direnişe öncülük edeceklerini vurgulayan Gerilla Avaşin, Bazên Zagros Hamlesi'nin ruhu ile başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Türk devletinin saldırılarına karşı yürütülen gerilla direnişinin sıradan olmadığını söyleyen YJA Star komutanlarından Gulan Avaşin, devam eden savaşa ilişkin şunları belirtti: "Bizler şu an Avaşin'de mevzideyiz. Burada devam eden savaş bizler için yeni bir durum değildir. Mücadele tarihimizde de birçok operasyon ve çatışma yaşandı. Operasyonlara karşı her zaman Apocu ruh ile direniş sergilendi ve Türk ordusuna ağır darbeler vuruldu" diye konuştu.

23 Nisan’da başlayan ve adına "Pençe-Yıldırım" operasyonu denilen saldırılara ilişkin YJA Star komutanı Gulan Avaşin şöyle konuştu: "Yıldırım operasyonunda Almanların ikinci dünya savaşında kullandığı taktikler kullanılıyor. Karşındakine ani vuruşlar gerçekleştirerek savunma hattının kırılması amaçlanıyor. Bundan dolayı saldırı helikopterleri Kobra, Skorsky ve savaş uçakları ile yoğun saldırılar yapıldı.

Ancak bilindiği gibi ne Erdoğan Atatürk'tür, ne de gerilla güçleri farklı bir güce benziyor. Operasyonun daha başından itibaren arkadaşlar düşmana ağır darbeler indirdi. Önder Apo felsefesi ile kuşanan ruh fedai ruhtur. Mamreşo, Mervanos, Metina ve Zap'ta Zilan'ın ruhu ile mücadele yürütülüyor. Türk askerinin içinde bulunduğu durum trajikomik. Yaprak kımıldadığında obüs ve havanlarla etrafını bombalıyor, tarıyor. Durumları gerçekten de trajikomiktir."

'YJA STAR GERİLLALARI BU SAVAŞA ÖNCÜLÜK EDECEKTİR'

Geçmiş hükümetlerin de aynı yol ve yöntemlerle gerillaya saldırdığını hatırlatan Gulan Avaşin konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Medya Savunma Alanları'nda bulunan gerilla güçleri olarak sadece direnmiyoruz, aynı zamanda saldırı ruhu ile hareket ediyoruz. An be an darbe vuruyoruz, Türk ordusunu geldiklerine pişman edeceğiz. İnsan ancak kendi toprağında yaşayarak, kendi toprağını savunarak kendisini anlamlı kılabilir. Bu topraklarda doğan, büyüyen insanlar olarak toprağımıza bağlılığımız düşmana büyük darbeler vurmamıza sebep olacaktır.

Önderlik paradigması ve mücadelemizi yok etme girişiminde bulunan güçlere şunu söylüyoruz, ya kazanacağız ya kazanacağız. Bu Önder Apo'nun perspektifidir. Kadın gerillalar olarak an be an Önderliğimiz ile yaşıyoruz. Bizler YJA Star gerillaları olarak direnişe öncülük edeceğiz, Türk ordusu ile çetelerinin toprağımızda rahat nefes almasına müsaade etmeyeceğiz. Kadın zihniyeti ile savaşa katılacağız."