YJA Star gerillası Roj: Heftanîn cengini büyüteceğiz

YJA Star gerillası Rojevîn Roj, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ne olursa olsun mevzilerini terk etmeyeceklerini belirterek, "Heftanini bırakmayacağız, bu cengi büyüteceğiz" dedi.

YJA Star gerillası Rojevîn Roj, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı her yerde direneceklerini ve Güney Kürdistan halkını da sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.

Gerilla Roj, "Düşman 2019 yılında başlattığı operasyonu genişletmek istedi, ancak karşılaştığı direniş karşısında bu amacını gerçekleştiremedi. Basın ve yayın kuruluşlarında farklı gösteriyor olabilir ancak bu doğru değil" dedi.

"Biz buradayız ve ne olursa olsun mevzilerimizi terk etmeyeceğiz" diyen Roj, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızın anıları ve intikamı için dahi olsa biz dağlarımızı, Heftanîn'i bırakmayacağız, bu cengi büyüteceğiz. Düşman saldırısıyla moralimiz kesinlikle düşmez, çünkü moral kaynağımız çok güçlü. Biz Önderlikten, arkadaşlarımızdan, halkımızdan moral alıyoruz. Halkımızın mücadeleye katılımız, arkadaşlarımızın güçlü bir şekilde cenge katılımını gördükçe moralimiz daha da yükseliyor."

Türk devletinin hava ve karar saldırıları ile gerillayı yenemeyeceğini kaydeden Roj, işgal ve zulme karşı nerede olursa olsun karşı koyacaklarını şu sözlerle ifade etti:

"Düşman hava, kara ve basın saldırılarıyla bizi yenemez, moralimizi düşüremez. Biz basit şeylerden etkilenmeyiz. Önderlik felsefesi ve ideolojisiyle yaratılmışız. Modern gerilla teknik düzeyde de profesyonelleşti. Eğitim ve yoğunlaşma ile daha büyük saldırılara karşı zaten hazırlanmıştık. Düşmanın obüs, havan, savaş uçakları ve keşif uçaklarının yoğun saldırıları modern gerillanın taktikleri ile boşa çıkarıldı. Bu gerçekliği gerillanın etkili eylemlerinden de görebiliyoruz. Ağır kayıp vermesine rağmen düşmanı kaybını gizliyor. Biz basına yansıtıncaya kadar onlar kaybını saklıyor. Fakat halkımızın da bu gerçekliği gördüğünü düşünüyorum.

Heftanîn Cengi ile moralimiz daha da arttı. Çünkü ortaya çıkan güç ve potansiyel hem moralimiz hem de sorumluluklarımız büyütüyor. Ne olursa olsun Heftanîn'in bırakmayız, bu cengi büyüteceğiz, arkadaşlarımızın intikamı temelinde kendimizi daha da güçlendireceğiz. Güney halkımızı da sonuna kadar savunacağız. Bizler halk savunma kuvvetleriniz. Hangi parçada işgal yaşanıyorsa orada karşı çıkacağız. Halkımıza ve toprağımıza yönelik saldırılara karşı duracağız. HPG-YJA Star gerillaları, PKK gerillaları olarak nerede işgal ve zulüm varsa ona karşı koyacağız."

Gerilla Roj şöyle noktaladı: "Herkesin artık Türk devletinin halkımıza yönelik saldırılarını görmesi gerekiyor. Bazı kesimler bu gerçekliği görmezden geliyor. Bu bizlere sorun teşkil etmiyor, biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ve o insanlara da gerçekliği kavratacağız. Yürüttüğümüz özgürlük mücadelesi sadece bir kesime ait değil, tüm halkın mücadelesidir. Heftanîn Cengi belli bir düzeyde farkındalık yarattı. Burası Heftanîn ancak nerede işgal varsa orayı düşmana karşı Heftanîn yapacağız. İşgalci hangi alanımıza saldırırsa orada daha güçlü cevap veririz. Her yeri Heftanîn'e çevireceğiz. Katılımımız bu temeldedir."