YNK: Herkes Karayılan'ın açıklamasını desteklemeli

YNK Siyasi Büro Üyesi Seedi Ehmed Pîre, kardeş kavgasının olmaması için PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın açıklamalarını desteklemeye çağırdı.

Aryen TV’deki bir programa katılan YNK Siyasi Büro Üyesi Seedi Ehmed Pîre, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın açıklamasına destek vererek, "KDP Roj Peşmergelerini harekete geçirerek Behdinan’daki Garê bölgesine sevk etti. Bu durum olası bir çatışma için risk oluşturuyor. Yıllardır mücadele içerisinde olan Murat Karayılan barış ve savaş konusunda tecrübelidir. Savaşın bir ulus için ne kadar büyük bir yıkım getirdiğini iyi biliyor. O yüzden herkesin Sayın Karayılan’ın ifadelerini desteklemesi gerekir" dedi.

'KDP-TÜRKİYE BİRÇOK ANLAŞMA YAPTI'

Pîre, “Türkiye bazı Behdinan bölgelerine hakim durumda. Türkiye’ye ait telefon hatları bölgede çekim yapıyor. Asya ya da Korek hattı değil. Direkt Türkiye’ye bağlı hatlardan bahsediyorum. KDP Türkiye ile birçok anlaşma yapmış ancak biz bunlar hakkında bilgi sahibi değiliz. Hükümet içerisinde olmamıza rağmen gelişmelerden haberdar olmuyoruz" diye konuştu.

'ŞENGAL HALKININ ARKASINDAYIZ'

"Şengal halkının alacağı kararın arkasındayız. Görünen o ki Şengal halkı bu anlaşmayı tasvip etmiyor. Bu yüzden biz de anlaşmayı doğru bulmuyoruz” vurgusunda bulunan Pîre, Kürdistan Bölgesi Asayiş Meclisi’nin açıklamasına da şöyle değindi:

"Söyledikleri doğru ise bunu açıkça söylemeleri gerekir. Asayiş Meclisi uzun zamandır bir araya gelmedi ki bir açıklama yapsın. İstihbarat Kurumu ve Asayiş Meclisi arasında sorun ve çelişkiler bulunuyor. Bu sorun çözülmez ise Asayiş Meclisi yaptığı açıklamalar tarzında açıklamalar çoğalır”.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki işgal girişimine de dikkat çeken Pîre, “Türk devletinin işgali kabul edilemez" diye tepki gösterdi.