YPS/YPS-JIN:Önderliğimizi ve halkımızı özgürleştirme dönemindeyiz

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, 9 Ekim Komplosu'na karşı açıklama yaparak, "Dönem Önderliğimizi, halkımızı, dağlarımızı ve şehirlerimizi özgürleştirme dönemidir" dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "9 Ekim uluslararası komplonun 22. yıl dönümünü öncelikle lanetliyor, komployu tüm halkımız ve güçlerimizle boşa çıkarma mücadelesini yükselteceğimizi belirtiyoruz" denilerek, şunlar kaydedildi:

'DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI BÜYÜTECEĞİZ'

"22. yılını dolduran uluslararası komplo, Önderliğimiz Rêber APO ve Kürt halkının özgürlük ve direniş mücadelesine karşı yapılmış ve halen devam eden bir süreçtir. Bu gerçeklik bugün değişmediği gibi faşist soykırımcı AKP-MHP tarafından daha fazla derinleştirilerek devam etmektedir. Kürdistan’ın dört parçasında ve dünyada yer alan tüm Kürtlere karşı soykırım ve yok etme politika ve uygulamalarına karşı özgürlük mücadelesini ve direnişi yükseltme her Kürt bireyi için vazgeçilmez bir gerçekliktir. Önderliğimiz esaret altında oldukça, halkımıza karşı soykırım politikaları uygulandıkça ve özgürlüğümüze karşı duruldukça YPS ve YPS-JIN olarak mücadele edecek, halkımıza her türlü baskı, köleleştirme ve soykırım uygulamalarına karşı mücadele ederek, direnmeye etmeye devam edeceğiz.
Komploya karşı mücadelemiz ve halk direnişimiz her zorluğa rağmen kesintisiz devam etmektedir. Önder APO ve mücadelemiz öncüğülünde sürdürülen destansı direniş daha da devam etmektedir. Bizler YPS olarak bu direnişin öncü ve sürdürücüleri olarak mücadele gerçekliğimizi ve haklılığımıza denk olarak AKP-MHP çete devletine kirli politikalarında başarma şansı tanımayacağız.  
Halkımızı savunmaktan asla geri adım atmayacağımız gibi Devrimci Halk Savaşı’mızı her yönüyle yükselteceğimizi belirtiyoruz. İnsanlık tarihinin en kirli karanlık ve soykırım ve savaşına maruz kalan halkımızın savunmasını yapmak, mücadele etmek ve direnmek aynı zamanda uluslararası komploya karşı mücadele etmektir.
9 Ekim Uluslararası Komplosu'na karşı ‘Güneşimizi Karatamazsınız’ şiarı ile zindanlarda Önderliğimizin etrafında ateşten birer çember olan insanların, dağlarda ise Viyan arkadaşın gürleştirdiği özgürlük ve direniş ateşinin devamcılarıyız. Zindanlardan dağlara yükseltilen ateşin köprüsü olarak şehirlerde, sokaklarda özgürlük ateşini yükselterek faşizme karşı mücadele edeceğiz."

'İMRALI SİSTEMİNİ BİTİRECEĞİZ!'

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, "Bugün komplonun devamı olarak Kürt soykırımı devam ettirilmek istenmektedir" uyarısında bulunarak, şunları da belirtti:
"Ancak bilinmelidir ki bu soykırım planları asla sonuç almayacaktır. Kimliğimizi, halkımızı ve varlığımızı korumak, özgürlük için mücadele etmek bizim temel görevimizdir. İmralı işkence sistemini bitirmek ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamadan nefes almanın bile anlamı olmadığını biliyoruz. Bu anlamda tüm komplocu faşist ve onların işbirlikçileri bizden korkmalıdır. Kürtlere reva görülen soykırım politikalarının sürdürücülerine, evlerinde, sokaklarında, şehirlerinde rahat yaşam koşulları olamayacağı bilinmelidir.
YPS-YPS-JIN olarak uluslararası komploya, faşizme, ihanete, işbirlikçiliğe, yok etmeye, köleliğe karşı her daim ve her yerde mücadele ederken, bu mücadelemizi KCK’nin ‘Tecride, faşizme, işgale son! Özgürlüğü sağlama zamanı’ şiarı ile başlatmış olduğu tarihi hamleyi öncülük sorumluluğu ile yükselteceğimizi belirtiyoruz.
Dönem nefes almadan mücadele etme, direnme dönemidir. Dönem her yerde her an faşizme karşı dur deme dönemidir. Dönem Önderliğimizi, halkımızı, dağlarımızı ve şehirlerimizi özgürleştirme dönemidir. Bu anlamda 9 Ekim tarihini faşizme, işbirlikçilerine yaşamı, nefes almayı, zehir etme ve yok etme gününe dönüştürme günüdür.
Bu temelde YPS/YPS-JIN olarak Önderliğimiz, halkımız, dağlarımız, şehirlerimiz özgürleşmeden, mücadelemizi yükselteceğimizi ve Önderliğimize layık olacağımızı belirtiyoruz."