YRK: Ateşkese uyuyoruz, saldırı olursa yanıt veririz

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Basın ve İrtibat Merkezi, son günlerde gerilla güçlerine yönelik tırmanan saldırılara dikkat çekerek, ateşkese uymaya devam ettiklerini ancak saldırı olursa yanıt vereceklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YRK, Nisan ayında helikopter ve uçaklarla saldırılar gerçekleştirildiğini ve korucuların Meriwan’da pusu kurduğunu belirtti.

Çatışma yaşanmaması için büyük hassasiyet gösterdiklerini kaydeden YRK, devleti uyararak, "Güçlerimize saldırı yapılması durumunda ise savunma çerçevesinde gerekli cevabı vereceğiz" dedi.

Açıklama şöyle:

“Geçen süreçte işgalci ve sömürgeci İran devletinin güçleri, gerilla güçlerimize karşı keşif uçakları, helikopter, bombardıman ve operasyonlar ile saldırı düzenledi. 18 Nisan tarihinde Diwandere alanında helikopterler ile operasyon düzenledi. Operasyonda geçen sene tuttukları ancak kış mevsiminden dolayı terk etiği Biharwende tepesine tekrar yerleşti. Herhangi bir çatışma yaşanmaması için güçlerimiz büyük hassasiyet göstermişlerdir.

21 Nisan tarihinde ise Meriwan bölgesinin Akçe köyü çevresinde devlete bağlı bir grup korucu güçlerimize pusu kurdu. Pusuyu fark eden görev başındaki güçlerimiz ile korucular arasında çatışma yaşandı.

Yaşanan çatışmada başta Şehit Zilan Pepule, Şehit Tolhildan, şehit Agir Urfa olmak üzere onlarca peşmerge ile yurtsever insanlarımızın kanına giren bu kişiler cezalandırıldı. Özellikle Osman Cihani, Nasır ve ismi tespit edilemeyen bir kişi öldürüldü, birçok korucu da cezalandırıldı.

 Yaşanan çatışmada güçlerimizin kaybı olmamıştır, güçlerimiz sağlam bir şekilde üslerine geri dönmüştür.

Çete ve devlete bağlı korucuların saldırılarına rağmen gerilla güçlerimiz ‘çatışma yaşanmasın’ diye ateşkes sürecine büyük hassasiyet gösteriyor. Yaşanan bu olaydan sonra, devlet güçleri ile korucuları gerilla güçlerimize saldırmadığı müddetçe ateşkes süreci devam ettirilecektir. Güçlerimize saldırı yapılması durumunda ise savunma çerçevesinde gerekli cevabı vereceğiz.”