YRK gerillaları: Düşman özgür iradeyi tecrit edemez

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecride ilişkin konuşan YRK gerillaları, "Türk devleti özgür iradeyi tecrit edemez. Rêber Apo başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkların gönlünde yer edindi" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillaları Serhed Hewraman, Çiyako Arman ve Agir Efrîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ve Kürdistan'da devam eden işgal saldırılarını değerlendirdi. Türk devletinin tecrit ile özgür iradeyi kıramayacağını söyleyen gerilla Hewraman, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın ağır tecrit koşullarına karşı büyük bir direniş sergilediğini ifade etti.

Başta Kürt halkı olmak tüm ezilen halkların düşmana, "Bizi tecrit edemezsin" demesi gerektiğini vurgulayan gerilla Hewraman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece gerilla ve Kürt halkı değil herkesin artık birlik olması ve işgalcilere karşı gelmesi gerekiyor. Düşman önderliği halktan uzaklaştırmak istiyor, fakat biliyoruz ki bunu başaramayacaklar. Rêber Apo, Kürt halkı ve ezilen halkların gönlünde yer alıyor. Bugün önderliğin kurduğu bu harekete dünyanın her yerinden katılım gerçekleşiyor, bu da Rêber Apo'nun fikirlerinin milyonlarca insan tarafından kabul edildiğini gösteriyor."

'BİZE DÜŞEN GÖREV ÖNDERLİĞE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMAK

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın çalışmalarının önemin ilişkin değerlendirmelerde bulunan gerilla Çiyako Arman, "Rêber Apo Kürt halkını ölümden kurtardı, yeniden canlandırdı ve önümüze yeni bir yaşam sundu, insanlığa öncülük etti. Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözümü ve halkların bir arada yaşaması için büyük bir umut oldu. Tabi önderliğin felsefesi ve fikirleri dünyadaki egemenleri rahatsız etti. Bundan dolayı tecridi farz kıldılar. Önderliğe uygulanan tecrit, insanlığa, barışa ve halkların birlikte yaşamasına yönelik bir tecrittir.

Rêber Apo esir alındığı zaman onlarca arkadaşımız "Güneşimizi karartamazsınız" sloganı ile bedenlerini ateşe verdiler. Şüphesi bu yaklaşım şu an başka yöntemlerle hayata geçiriliyor. Kürt halkı gibi biz YRK gerillaları da bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Önderlik zindan da olduğu halde özgürlüğe daha fazla önem vererek, sistemin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için felsefesini daha fazla geliştirdi. Bize düşen görev önderliğe sahip çıkmak" diye konuştu.

KÜRDİSTAN'IN TÜM ZENGİNLİKLERİ TALAN EDİLİYOR

Tecride karşı İmralı'da gerçekleşen direnişin her Kürt genci, gerilla ve Kürt halkı için bir umut ve perspektif olduğunu kaydeden gerilla Agir Efrîn, şunları belirtti: "Önderliğe uygulanan tecrit ve Kürdistan'da yürütülen savaşın sorumlusu AKP-MHP ittifakıdır. Bugün AKP-MHP iktidarı egemen güçlerden cesaret ve destek alarak Kürdistan'da bu kadar vahşi bir savaşı yürütüyor. Bu güçler geçmişte Kürdistan'ı 4 parçaya böldüler şimdi de talan ediyorlar. Kürdistan'da tecrit edilmeyen bir köy, ablukaya alınmayan bir şehir, bombalanmayan bir dağ kalmadı. Her gün Kürt gençleri katlediliyor, Kürt kadınlarına tecavüz ediliyor, Kürdistan'ın zenginlikleri çalınıyor ve talan ediliyor.

Amaçları bir kez daha Kürdistan'ı yerle bir etmek ve özgürlük ruhunu yok etmek. Binlerce Kürt gencini zindana attılar. Kürt halkını fiziki ve kültürel soykırımdan geçirmek için özel savaş politikaları yürütüyorlar. Şüphesiz Kürdistan'ı fedai bir ruhla savunan, mücadele edenler var. Bu da düşmanın soykırım planlarını bozuyor. Rêber Apo'nun verdiği mücadele tüm Kürt gençleri için buyruk, gerillalar için perspektif ve Kürt halkı için ise umuttur. Bütün Kürt gençlerine çağrımdır, işgalcilere karşı mücadele edin, asla diz çökmeyin."