YRK: Türk devletinin hava saldırılarında 4 gerilla şehit düştü-YENİLENDİ

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK) işgalci Türk devletinin hava saldırılarında toplam 4 gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

YRK Basını Birimi farklı tarihlerde meydana gelen iki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

YRK açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

YARALANAN GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

"29.09.2022 tarihinde Şarbajar'a bağlı Asos bölgesinde işgalci Türk devletinin hava saldırısında bir arkadaşımız yaralanmıştı. Görevi başındayken Türk devletinin hava saldırısına uğrayan ve yaralanan arkadaşımız 5.10.2022 tarihinde şahadete ulaştı. Şahadete ulaşan arkadaşımızı kimlik bilgileri şöyle:

Adı soyadı: Hiseyin Rehmeti
Kod adı: Sirwan Sıne
Şahadet tarihi ve yeri: 2022 / Asos

Sirwan Sıne kod adlı Hiseyin Rehmeti 1989 yılında Jawero'ya bağlı Tengiser köyünde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Kandil'de şehadete ulaşan 6 arkadaşın etkisi ile 2008 yılında gerilla saflarına katıldı. Gerilla'da erken gelişim sağlayan arkadaşımız 2011 yılında komutan Simko Serhildan ile birlikte Kandil'de savaşa katıldı ve büyük tecrübe edindi. Gerilla saflarında her zaman emekçi kişiliği ile tanındı. Saf ve dürüst katılımıyla kısa zamanda Apocu gerçek bir militan oldu. Kişiliğinde yarattığı gelişim ile düşmana karşı güçlü duruş sergileyerek dönemin öncülük görevini üstlendi.

Başta Sirwan arkadaşın ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Halkımızın şehidine sahip çıkacağını, Doğu Kürdistan gençliğinin de kahraman şehidimizin kanını yerde bırakmayacağını, bu temelde şehitler çizgisinde mücadele edeceklerine inanıyoruz. Bizler de Doğu Kürdistan gerillası olarak arkadaşlarımızın yarattığı emek ve değerlere sahip çıkacağımızı, bizlere devrettikleri bayrağı sonuna kadar yükselteceğimizi ve şehitlerimizin intikamını alacağımızı belirtiyoruz.

29 EKİM'DE 3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

29 Ekim 2022 tarihinde işgalci Türk devletinin insansız hava araçları ile yaptığı saldırıda 3 arkadaşımız Asos alanında şehit düştü.

Halkımız ve kamuoyunun da takip ettiği üzere Doğu Kürdistan ve İran'da gelişen serhildanlarla birlikte işgalcilerin güçlerimize ve halkımıza yönelik saldırısı arttı. İran rejimi tüm dünyanın gözü önünde başkaldıranlara saldırıyor, katliamlar gerçekleştiriyor. Doğu Kürdistan ve İran'da gelişen kadın öncülüklü serhildanlarla birlikte işgalci Türk devletinin de gerilla alanlarına yönelik saldırıları artmış bulunuyor. İşgalci Türkiye ve İran'ın bu saldırılarını bir ortaklık çerçevesinde gerçekleştiğini değerlendiriyoruz. Saldırılara karşı sonuna kadar halkımızın yanında yer alacağız. İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı hiçbir zaman geri adım atmayacağız, işgalcilere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

29 Ekim 2022 tarihinde Asos'un farklı iki alanına keşif uçakları saldırıda bulundu. Saldırılarda Serhed, Dilovan ve Bager arkadaşlarımız şehit düştü. Her üç şehit arkadaşımızın kimlik bilgilerini daha sonra halkımız ile paylaşacağız.