YRK: Türk devleti Asos’ta sivil alanları bombaladı

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK) işgalci Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan’daki saldırılara eş zamanlı olarak Asos’a yaptığı hava saldırısında halka ait bağ ve bahçelere zarar verdiğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan YRK, 20 Kasım günü düzenlenen hava saldırılarının hedeflerinden birinin Asos olduğunu kaydetti.

YRK, “Bu saldırıda güçlerimiz herhangi bir zarar görmedi, yurtsever halkımıza ait bağ ve bahçeler zarar gördü” dedi.

İşgalci Türk devletinin bir süredir Asos ve Pênciwîn bölgelerine yönelik saldırılarını tırmandırdığını belirten YRK, İran ve Doğu Kürdistan’daki “halklar serildanı” yaşanırken bu saldırıların “İran işgalciliği ile koordineli” olarak yapıldığına işaret etti.

YRK, “En son Türkiye işgalciliğinin Güney Kürdistan'ın birçok bölgesi ve Rojava Kürdistan'daki halkımıza aynı anda saldırdığı görüldü. Güya bu saldırılar Taksim'deki patlamaya misilleme olarak gerçekleştirilmiş. Ancak Rojava ve Güney Kürdistan'a saldıran bu güçlerin Taksim patlamasını gerçekleştiren güçler olduğunu çok iyi bildiğiz gibi tüm dünya da biliyor” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Biz Doğu Kürdistan Güçleri olarak nasıl ki DAİŞ’e karşı savaşta Rojava Kürdistanı’ndaki halkımıza destek olduysak, bugün de her yönüyle direnişçi halkımızın yanındayız. Başta işgalci Türk devletinin eliyle gerçekleşen katliamı kınıyoruz, kahraman şehitlerin ailelerine başsağlığı ve tüm yaralılara şifa diliyoruz. Bir kez daha Kürdistan’ın her dört parçasındaki halkımızı, bu tarihi dönemde savaşçıları ve Kürdistan özgürlük gerillasına sahip çıkarak, bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz.”