Zap’ta taktik ve düş kurmak

Fırtına kopmak üzere. Önce şairler savaşırdı savaş meydanlarında, kelimeler çarpışırdı kılıçlar eşliğinde. Şimdi savaşçılar, kelimeyi alıp namluya sürüyor ve yeni taktikler eşliğinde özgürlüğü çoğaltıyor.

Vakit geldi, düş kuruyoruz. Öfke ve isyan çığlıklarıyla, zalim ve tecavüzcü faşistlerin kulamlarını patlatacak zılgıtlarla. Öyle yıldızlara gözlerini dikerek, romantik bir havada değil, hedefe kilitlenerek, amaca odaklanarak, taktikle direnişe öncülük ederek. Özgürlük geliyor Zap’ın direniş kapılarından.

Geldi vakti düş kurmanın. Bu vakit, dağlardaki kadınların müjdesiyle geliyor. YJA Star gerillasının korkusuz, yaşam dolu duruşuyla geliyor. Canını halkının özgürlüğüne bağışlayan YJA Star’ın özgürlük azmiyle geliyor. Bu özgürlük düşü, toprağa serpilirken bile yiğit olmayı gerektiriyor. Bu gereklilik ve tarihsel rolün farkındalığıyla savaşıyor gerilla.

Zendura’dan Tepê Sor’a kadar uzanan direniş tünellerindeki fedai ruhtan edinilen tecrübe, bugün Zap’ta gerillaya ilham oluyor. Özgürlük savaşçıları, özgürlüğün nurlu yoluna baş koyarak ilerliyor işgalcilerin üstüne. Bunun öncülüğünü YJA Star gerillası yapıyor. Zalimin önüne fırlayıp ilk kurşunu alnına vuruyor. 17 Nisan’da başlayan Zap savaşında ölümsüzleşen ilk gerillaların YJA Star gerillaları olması da bundan.

Savaş tünellerinden edinilen tecrübe, savaştıran ve irade kazandıran Apocu felsefeye olan inanç ve bağlılık, yeni taktiği şahsında var eden araziye hakim, hareketli gerilla timleri. Stratejiye kazandıracak olan savaş sanatını ilerleten bu taktiklere tereddütsüzce inanıyor YJA Star gerillaları. Kendi şahıslarında Apocu felsefenin var ettiği kadın duruşuna olan inanca bağlılık, düş kurduruyor onlara. Düş zamanının bu taktikleri doğru uygulamaktan geçtiğini gün be gün verilen eylem haberlerinde de görüyoruz. Faşist ve tecavüzcü ordunun parayla sürdüğü askerleri bunun için ilerleme kaydedemiyor. Taktiği yaratıcı eylemlerle ilerletmek düş zamanını da hızlandırıyor.

Zap’n her karesi bir direniş alanına dönüştü. Şikefta Birîndara Direniş Alanı, Kurojahro Direniş Alanı, Şehit Şahin Direniş Alanı, Çiyayê Reş Direniş Alanı’nda zafer bayrağını devralan her YJA Star gerillası, elden ele dolaştırıyor.

Bu bayrağı devrettiği sırada bayrağın kızıllığına kızıllık katan şehit Şaristan Botanlar, Zap’ta taktiğin öncülüğünü yapıp özgürlüğün yarınki zamanlarını düşleyerek can verdi. Onların yoldaşları hala savaşıyor ve onlar rüzgar esintisiyle serinlenen Zap’ın direniş alanlarında fırtınalı bir duruş ve akılla savaşıp kazanıyor.