Şengal Özerk Yönetimi: Kobanê'de Şengal’in de intikamını aldılar

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, "Kobanê’de direnen gerilla ve özgürlük savaşçıları Şengal’in de intikamını aldılar"

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 9’uncu yıl dönümü  vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Apocu irade ile Kobanê’de direnildiği belirtilen açıklamada, “9 yıl önce Kobanê’de yüz yılın en büyük savaşı yaşandı. Bu savaşta Kurdistanlılar ve enternasyonalist devrimcilerin sergilediği amansız bir direniş sonucunda Kobanê kenti özgürleştirildi. Küçük bir kentte etkisi oldukça büyük olan bir direniş ortaya çıkarıldı. DAİŞ şahsında Türk devleti gibi zalim devletler yenilgiye uğratıldı. Faşist şef Erdoğan’ın Kobanê’nin düşeceği yönündeki hayalleri kursağında kaldı” denildi.

Sponsorluğunu Türk devletinin yaptığı DAİŞ çetelerine karşı Şengal ve Kobanê’de eş zamanlı bir şekilde Önder Apo’nun yoldaşlarınca bir direniş geliştirildiğinin altı çizilen açıklamada şunlar vurgulandı: “Gerilla ve özgürlük savaşçılarının direnişiyle DAİŞ çeteleri Şengal’de kırılma yaşarken Kobanê direnişinde ise çeteler için yenilginin başlangıcı gelişti. Kobanê’de direnen gerilla ve özgürlük savaşçıları Şengal’in de intikamını aldılar” diye belirtti.