Şengal Özerk Yönetimi’nden başsağlığı mesajı

Şengal Özerk Yönetimi, helikopter kazasında şehit düşen 9 QSD savaşçısı için başsağlığı diledi.

Şengal Özerk Yönetimi mesajında şunlar belirtildi:

“Şengal Özerk Yönetimi adına başta şehit düşenlerin ailelerine, QSD ve Rojava’daki bütün Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

Böyle kritik bir süreçte yaşanan olay bütün özgürlük savunucuları ve biz Şengal halkı için büyük bir acı olaydır. Bilindiği gibi 3 Ağustos 2014’teki fermandan bugüne kadar yanımızda olan ve halkımız için canını feda edenler, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin kurumları olan Rojava halkıydı.

Rojava’nın kurumlarıyla olduğu kadar savunma güçleriyle de ortak mücadele ederek, Rojava’daki deneyimi Şengal’de bir düzeye çıkarmayı başardık. Ayrıca, 3 Ağustos ihaneti sonucu DAİŞ tarafından esir alınan ve pazarlarda satılan kadın ve çocuklarımız, Rojava savunma güçleri ile bu ortak mücadelede birer birer kurtarılmaktadır. DAİŞ’in işgali ettiği alanların özgürleştirilmesine rağmen QSD’nin halkımızın kadın ve çocuklarını kurtarma mücadelesi devam ediyor.

Terörle Mücadele Birlikleri (YAT) komutanı ve savaşçısının şehadeti, işgalcilerin halkımız ve bölgemiz üzerinde planlarının olduğu bu dönemde büyük bir kayıp oldu.

Rojava halkının acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Bu temelde başta şehit düşenlerin ailelerine, bütün Kürt halkına ve QSD’ye başsağlığı diliyoruz. Ortak mücadele ile şehitlerin amaçlarını ve hayallerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz.”