Şengal Özerk Yönetimi’nden Newroz mesajı

Şengal Özerk Yönetimi, Newroz bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada “Ne olursa olsun halkımızın özerk ve özgür Şengal direnişi devam edecek” dedi.

Şengal Özerk Yönetimi, 21 Mart Newroz bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada “Ari halkının, özgürlük savunucularının ve Êzidî halkının Newroz bayramını kutluyoruz. Umuyoruz ki Newroz bayramı barış, istikrar ve halkların birlik içinde yaşamasını diliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği gibi Şengal halkı, Şengal Özerk Yönetim Meclisi öncülüğünde her yıl coşkulu bir şekilde Newroz bayramını kutladı ve Şengal halkının mesajını açıkladı.

Maalesef bu yıl hem son aylarda halkımızın ödediği bedel hem de Rojava ve Kuzey Kürdistan’daki depremde hayatını kaybedenleri anmak için Özerk Yönetim olarak kutlama yapmama kararı aldık. Halkımızın yeni yılı kutlamayacağı anlamına gelmez. Newroz arifesinde halkımız birçok yerde ateşler yakarak bugünü kutladı.

Ne olursa olsun halkımızın özerk ve özgür Şengal direnişi devam edecek ve biz her yıl kutsal topraklarda Newroz ateşini özgür dağlarda gerilla direnişi ruhuyla yakacak ve bu kültüre sahip çıkacağız.”