Abdullah Öcalan'ın kitapları okunuyor: Önder Apo'nun felsefesine borçluyuz

Şengal’in Dihola mıntıkasında ‘Savunmalarım neredeyse ben oradayım’ şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları okunuyor.

Şengal Özerk Yönetim tarafından Şengal’in genelinde ‘Önder Apo’ya özgürlük, Şengal’e statü’ şiarıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında 7 gün boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları her yerde ‘Savunmalarım neredeyse ben oradayım’ şiarıyla okunacak.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİ ÊZİDÎLERİ KURTARDI'

Toplantıda Şengal Özerk Yönetiminin Dihola ve Borik’teki üyeleri katıldı. Saygı duruşunun ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları okunup değerlendirildi.
Toplantı katılımcıları, “Eğer Êzdalığa yakın böyle bir düşünce ve felsefe olmasaydı 2014 fermanında Êzidîlerin imdadına koşulmaz, Êzidîler o fermanda yok olup giderdi. Herkes şunu çok iyi bilmeli; eğer bir toplumun gençleri kendisini bu felsefeyle eğitip donatırsa o toplumun yıkılışı mümkün olmaz” dedi.
Dihola Meclisi üyesi Heyîder Hasan şunları söyledi: “İnsan Önder Apo’yu okudukça daha fazla şey öğreniyor. Her ne kadar Şengal halkı kendisini Önder Apo’nun Demokratik Ulus perspektifiyle eğitip örgütlediyse de bu yeterli gelmez. Çünkü Önder Apo’nun her sözünü çok derin bir anlamı var ve tarihten kopuk değil. Tüm Şengal halkının Önder Apo’yu okuması gerekir.”

Şengal’deki tüm kurum çalışanlarının Önder Apo’nun felsefesini okuyup kendisini yetiştirmesi gerektiğini belirten Heyîder Hasan, son olarak şunları söyledi: “Meclis üyeleri olarak Önder Apo’nun fikir ve felsefesinden anladığımız kadarını topluma da aktarmak için çalışma yürütüyoruz. Çünkü yüz yıllardır Êzidî toplumu eğitimsiz bırakıldı. Şengal halkı olarak Önder Apo’ya borçluyuz. Asla geri adım atmadan Önder Apo fiziki özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz.”