Cezaevlerindeki açlık grevlerini 2 gruplar devraldı

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemini ikinci gruplar devraldı. 

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride son verilmesi talebiyle sürdürdüğü 10 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemlerini ikinci gruplar devraldı.  

Tutsak aileleri ve avukatlar, açlık grevinin sürdüğü bazı cezaevlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

İZMİR

* Kırıklar 1 ve 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan siyasi tutsaklar açlık grevine 3'er kişi olarak başlamıştı. 10’uncu günün sonunda açlık grevini 2’nci gurup olarak İshak Dayan, Tekoşer Turgut ve A.Kadir Akdoğan devraldı. 

* Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde kadın siyasi tutsakların kaldığı 4 koğuştan birere kişi olmak üzere 4 isim açlık grevine başladı.

* Şakran 3 Nolu T Tipi Cezaevi'nde bulunan 18 siyasi tutsakdan 6’sı açlık grevine girdi.

* Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi'nde yakın zamanda buraya sürgün edilen Xebat Aydemir isimli tutsağın da aralarında bulunduğu 10 kişi açlık grevine başladı.

* Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi'nde 5'er kişilik gruplar başlanan açlık grevi eylemini Yusuf Özdemir, Erkan Tamir, Nebi Dağtekin, Sadır Alabalık, Vahadettin Budak isimli tutsaklar devraldı.

* Menemen T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 3 kişi açlık grevine başladı.

* Ödemiş Cezaevi’ndeki 3 koğuşta kalan 50 siyasi tutukludan 26 yıldır cezaevinde bulunan Ahmet Başboğa’nın yanı sıra Fırat Çelebi, Abdulvehap Aydemir ve Abdurrahman Silinsin açlık grevine başladı.

BALIKESİR

* Bandırma 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde her koğuştan 6 kişi açlık grevine başladı. Tutsaklarla görüşen avukatların verdikleri bilgilere göre, başlatılan eylem sonrası tutsaklara ait radyolara cezaevi idaresince el konuldu. Yine açlık grevi eylemine başlanması sonrası tutsaklara yönelik küfür, hakaret ve darp vakalarının yaşandığı belirtilen cezaevinde son üç haftadır spor, atölye ve diğer kimi ortak faaliyetlerin sonlandırıldığı kaydedildi.

* Balıkesir Burhaniye T Tipi Cezaevi'nde bulunan siyasi kadın tutsaklar dönüşümlü olarak yapılan açlık grevini birer kişi olarak sürdürüyor.

MANİSA

* Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsaklardan 4’ü açlık grevine başladı. 

* Yeni açılan Manisa Alaşehir M Tipi Kapalı Cezaevi’nde de burada kalan tek siyasi tutsak olan Ahmet Aslan’in açlık grevine başladığı öğrenildi. 

KONYA

* Konya T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ilk grup olarak açlık grevine Şiyar Fırat ve Cuma Dayan isimli tutsaklar başladı.

 ANTEP

* Antep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Nurullah Uğur, Agit Nas, Yakup Brukanlı, Muhammed Bazencir ve Velat Tüfek isimli tutsaklar ilk grup olarak açlık grevine başladı.  

ŞIRNAK

* Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde de ismi öğrenilemeyen bir kadın tutsak ile birlikte Hakan Kutlu, Kerim Sevinç, M. Ali Bayar, Halil Kabak ve Ebubekir Neng isimli siyasi tutuklular ikinci grup olarak açlık grevine başladı.

 MARDİN

* Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan 10’u erkek, 2’si kadın olmak üzere 12 tutsak ikinci grup olarak açlık grevini devraldı.