FEDA: İbiş Yıldız canımızı kaybettik

FEDA, "Elbistanlı İbiş Yıldız canımız bir kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Kürt Alevilerde önemli emek sahibi olup iz bırakan canlarımızdan birisi olmuştur" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elbistanlı İbiş Yıldız canımız beklenmedik bir zamanda ve anlaşılmayan bir kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Çok değerli İbiş canımız, yüksek duyarlılığı ve fedakâr yaklaşımıyla her zaman örnek alınacak bir can yoldaşımızdı. O insani ve evrensel değerlerin koruyucusu, savunucusu ve hizmetçisi olarak rehberimiz olacaktır. İbiş canımız, örnek kişiliği ile Kürt Alevilerde önemli emek sahibi olup iz bırakan canlarımızdan birisi olmuştur" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Bölgemizin sorunları, halklarımızın acıları, inancımıza yönelik baskılar ve buna benzer halkımızın bütün sorunlarını İbiş yoldaşımız kendisine dert edinmişti. O bu konularda her zaman alanda ve mücadele saflarında olmuş, yapılması gereken görev ve sorumluluklardan asla geri durmamıştır.
İbiş yoldaş, Freiburg Dergahımızın değerli bir aktivisti, saygın bir büyüğü olarak yüreğimizde hep yaşayacaktır. Onun üretkenliğini, sorun çözme yeteneğini, mütevazılığı ve samimiyetini hep yaşayacak ve yaşatacağız.
Yıldız Ailesi duyarlılıkları ve hak alam mücadelemizde ortaya koydukları emekleriyle değerli bir ailemizdir ve biz ailemizin acısını bütün kalbimizle paylaşıyor, sabır ve metanet diliyoruz.
Devri daim olsun. Ruhu şad olsun. Işıklar içinde uyusun."