Gerilla, PKK’ye ömür biçilemeyeceğini gösteriyor

Gerilla, çelikten bir irade ve Apocu ruhla PKK’nin direniş mirasına yaslanıp özgürlük vizyonuna kitlenerek devasa ve hiçbir suçtan çekinmeyen bir orduya karşı savaşıyor; PKK’ye ömür biçilmeyeceğini yüzüne vuruyor.

Kurdistan Özgürlük Gerillası, PKK bayrağı altında inanılmaz bir kahramanlıkla tereddütsüz bir direniş sergiliyor. 

Artık Kurdistan’da gelecek her türlü saldırıya karşı kendini koruyabilen bir halk ordusu var. Önder Apo ve militanlarının oluşturduğu bu ordu, taktik, tarz ve profesyonellik boyutunda yeni bir dönemin içinde. Destansı eylemlerle TC devletine ve ordusuna büyük kayıplar verdiriyor. Kendini dünyanın en güçlü ordularından olarak gören; sivil katliamlar, yasak silahlar ve talanda mazur görmeyen Türk ordusu, gerilla karşısında çaresiz kalıyor. Türk ordusu ve savaş bakanlığı, ağır kayıplarının şokuyla nasıl gizleyeceğini de bilmiyor. Ölü sayısını medyadan saklamakla o asker cenazeleri ortadan kaybolmuyor.

DÜŞMANIN GÖLGESİNİ BİLE BIRAKMAMAYA YEMİNLİ

Batı Zap’tan Metîna’ya, oradan da Xakurkê’ye kadar kar, yağmur, soğuk demeden düşman mevzilerini hedef alıp vuran gerilla, iradesini, başarı ve zaferdeki kararlılığını bir kere daha ortaya koyuyor. Gerilla, binlerce düşman askerine, mevzisine karşı nasıl da fedaice yürüdüğünü dost düşman herkese gösteriyor. Artık gerillanın ulaştığı potansiyel gücün önünde hiçbir teknik ve hiçbir ordunun duramayacağı açıktır. Halkının özgürlüğüne bağlı ve Önderlik perspektifleri ile kendini eğitip her gün taktiksel yeniliklere imza atan gerilla, Kurdistan dağlarında düşmanın gölgesini dahi bırakmayacağına yeminli. 

KÜRT HALKININ YÜREĞİNE DERMAN OLUYOR

Bilindiği gibi Batı Zap bölgesinde gerilla güçleri, Cenga Xabur ve Şehit Savaş Maraş Hamlesi, Şehit Helmet Dêraluk Devrimci Operasyonu kapsamında Girê Amediyê Direniş Alanı’nda TC askerlerinin mevzilerine eylem düzenledi. Bu eylemde en az 61 asker öldürüldü. Askerlerin çığlıkları, yanan mevziler ve karların üzerinde hazırlıksız yakalanan asker cenazeleri, gerillanın kamera kayıtlarına da yansıdı. Gerillanın intikam hırsı ve kazanma heyecanı, etraftaki kar soğuğuna rağmen dikkat çekti. Benzer birçok eylem gerçekleştiren gerillanın bu hamleleri, Kürt halkının yüreğine derman oluyor. 

SINIR TANIMADAN SAVUNMA SURLARI OLUŞTURUYOR

TC devleti, son üç yıldır sürekli üç ay zamanın kaldığını ve gerillayı bitireceğini iddia ederek, Türkiye halkını da kandırıyor. Halbuki gerilla kıt imkanlarına rağmen çelikten bir irade ve Apocu ruhla PKK’nin direniş mirasına yaslanarak, özgür Önderlik ile özgür Kurdistan vizyonuna kitlenerek devasa  ve hiçbir suçtan çekinmeyen bir orduya karşı savaşıyor. Kürt Özgürlük Hareketi’ne ömür biçilmeyeceğini her defasında düşmanın yüzüne vuruyor. Gerilla, Metîna’dan Avaşîn’e, Zap’tan Xakurkê’ye ve oradan da Kurdistan’ın dört parçasına sınır tanımadan savunma surları oluşturmaya devam ediyor.