GÖRÜNTÜLÜ

Halk Amed Newrozu'na akıyor

Kurdistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında milyonlar Newroz kutlaması gerçekleştiriyor. Bakurê Kurdistan'daki kutlamanın finali Amed'de gerçekleştirecek. Halk kutlamanın yapılacağı alana akıyor. Sokaklarda "Biji Serok Apo" sloganı yükseliyor.

AMED NEWROZU

Bu yıl ki Newroz Bayramı kutlamalarının finali Amed'de yapılıyor.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümüne dair taleplerin damga vuracağı Newroz'un adresi, bu yılda Rezan (Bağlar) ilçesindeki Newroz Parkı.  

Halk Newroz kutlamaları için alana akın başladı. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından binlerce kişi kutlamalara katılıyor. Kentin kırsal ilçelerden binlerce kişi sabahın erken saatlerinde kutlamaya katılanlar arasında yer alıyor. 

 

Kent merkezinden de binlerce insan Newroz Parkı’na geliyor. Qamişlo Bulvarı, Newroz Caddesi ve Bağcılar Mahallesi’ndeki giriş kapılarında kalabalıklar oluşmaya başladı. Dışarında gelen konuklar ve gazeteciler protokol kapısından alana alındı. 

DEM Parti'nin ilçe eşbaşkan adaylarının da aralarında olduğu halk, kutlamalar öncesi kentin farklı noktalarında buluşarak halaya durdu. Halkın ulusal kıyafetlerle kutlamalara katılması dikkati çekti. 

Alana giriş yapmayı bekleyen halk, yağmurun kendilerini engelleyemeyeceğini ve kutlamaya hazır olduklarını belirtti.

Kentin birçok noktasını Newroz coşkusu sararken, sokak ve caddelerden "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları yükseliyor.  

Halk, 6 ayrı kapıdan içeriye giriş yapıyor. Alana giriş yapanlar, sahneden çalınan müzikler ile davul-zurna eşliğinde halay çekiyor. Kadın ve gençlerin yoğunluğu dikkati çekiyor.