HDP Amed İl Binası’na polis baskını

Aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 10 kişinin açlık grevi eylemini sürdürdüğü Amed il binasını basan polis, dış kapıyı kırarak içeriye girdi. Van milletvekili Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı darp eden polis, 7 eylemciyi de gözaltına aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Binası’nda sürdürülen açlık grevi eylemi ikinci kez basan polis, binanın kapısını kırarak içeri girdi. Akşam saatlerinde il binasının önüne çevik kuvvet yığan polis, milletvekillerinden Ebru Günay, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı Semra Güzel ve Pero Dündür’ın kapı önünde kurduğu barikatı zor kullanarak çembere aldı. Polis daha sonra kapı ve pencereleri kırarak içeri girdi.

Bugün eyleme başlayan Van Milletvekili Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı darp eden polis, 7 eylemciyi gözaltına aldı. İl binasının kapısı ve pencereleri kırıldı. Milletvekili Ebru Günay, il binalarına giremediklerini ve içerideki arkadaşlarına ulaşamadıklarını söyledi. İl binasının etrafında abluka sürüyor.

İl binasında, milletvekili Dersim Dağ, Tayip Temel, Murat Sarısaç ile parti üyesi Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ataş, süresiz dönüşümsüz eylemini sürdürüyor.

Polis, basın çalışanlarını ise il binasına yaklaştırmıyor.

Açlık grevinin başladığı 3 Mart’ta da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla polis baskın düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına almıştı.