HPG: 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri aralıksız sürüyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 2 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mevzi imha edildi. 1 kepçe ve 2 mevzi de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi  gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Metîna bölgesi;

5 Ocak saat 10:30 ve 11:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mevziler ağır silahlarla hedeflendi. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 mevzi imha edildi ve 1 mevzi darbelendi. 

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

7 Ocak saat 06:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

7 Ocak saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

7 Ocak saat 10:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda mevzilenmek isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

7 Ocak saat 10:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda kepçeler ile yol yapım çalışması yürütmek isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 kepçe darbelendi.

8 Ocak 09:45 ile 16:20 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

8 Ocak saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin ilerleyişi durduruldu.

8 Ocak saat 15:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere suikast taktiği ile müdahale edildi ve işgalcilerin mevzilenmesi engellendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

9 Ocak saat 13:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Xakurkê bölgesi;

5 Ocak saat 17:30’da Girê Kevortê çevresindeki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem 2 işgalci cezalandırıldı.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Ocak’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 4 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

7 ve 8 Ocak’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ve 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

 7, 8 ve 9 Ocak’ta Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê, Bêşîli alanları 4 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Sinînê, Girê Şehîd Şerîf alanları 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bihar 2 kez, Garê bölgesinin Dola Mêranê alanı 1 kez olmak üzere; toplam 12 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı."