HPG: 3 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Girê Cûdî Direniş Alanları’nda gerçekleştirdiği eylemlerde 3 işgalcinin cezalandırıldığını, 1 mobessenin imha edildiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 26-29 Aralık tarihleri arasında Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerini ve işgalci Türk ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar dahil Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 26 Aralık saat 15:30 ve 16:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla hedeflendi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 27 Aralık saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Saat 10:00 ile 15:00 arasında imha edilen mobesse kamerasını değiştirmek isteyen işgalcilere de müdahale edilerek engellendi. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 27 Aralık saat 14:10 ve 15:55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

* 27 Aralık saat 23:55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 28 Aralık saat 12:50 ve 14:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 29 Aralık saat 07:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

* 29 Aralık saat 09:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 26 ve 27 Aralık’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 5 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

* 27 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 6 kez kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Kimyasal gazların sarı ve kırmızı renkte olduğu tespit edildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

*26, 27 ve 29 Aralık’ta Metîna bölgesinin Gundê Bêşîlî, Golka, Gundê Şêlazê alanı 4 kez, Qendîl bölgesinin Kalatuka, Bêpalan, Girê Casûs, Girê Şehîd Egîd alanı 6 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Geliyê Lolanê, Kolît, Girê Berbizina, Girê Şehîd Hawar, Sinînê alanı 7 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Dosteka alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 27 ve 29 Aralık’ta Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”