HPG Nusaybin’de hayatını kaybeden iki gerillayı açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Mardin’in Nusaybin ilçesindeki bir çatışma sırasında hayatını kaybeden 3 gerilladan 2’sinin kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, “24 Temmuz 2018 günü gece saat 23:55'de bir birim arkadaşımız Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Ömerya alanında göreve giderken işgalci düşmanın arazideki gizli bir birliği ile karşı karşıya gelmiş ve bir çatışma yaşanmıştır” dedi.

Saatlerce süren çatışmada “düşman güçlerinin” çok sayıda ölü ve yaralısı olduğunu belirten HPG-BİM, “3 arkadaşımız da fedaice savaşarak şahadete ulaşmıştır” bilgisini verdi.

Açıklamada, “Şehit düşen arkadaşlarımızdan Karker ve Diyar arkadaşlarımızın kimlik bilgileri netleştirilirken, diğer arkadaşımızın kimliği netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Diyar Kandil
Adı Soyadı: Halil Yiğit
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2018 / Mardin

Diyar – Halil Yiğit

Kod Adı: Karker Amanos
Adı Soyadı: Selim Damar
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Rahime - Seydo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Temmuz 2018 / Mardin

Karker – Selim Damar

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi : “Fedaice savaşarak şehit düşen arkadaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Kürdistan’ı kurana kadar mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”