HPG, Sidekan eylemi şehitlerinin kimliklerini açıkladı

HPG, Sidekan'da işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen 23 askerin öldürüldüğü ve çok sayıda mevzinin imha edildiği eylemde şehit düşen 5 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Sidekan’da 16 Mart’taki eylemde şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“16 Mart günü saat 06.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlikan, Kevortê ve Elidırêj tepelerinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı bir eylem düzenlemişti. Tepelerde bulunan birçok mevziinin imha edildiği, 23 düşman askerinin öldürüldüğü ve 10 düşman askerinin yaralandığı bu eylemde, fedai bir tarzla düşmanın üzerine gidip kahramanca savaşan 5 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini 17 Mart günü kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Arnos Serhat
Adı Soyadı: Abdullah Erkol
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Pakize - Tahir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mart 2019 / Sidekan

***

Kod Adı: Derviş Oremar
Adı Soyadı: Sipan Sevmiş
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Zehra - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mart 2019 / Sidekan

***

Kod Adı: Hawar Bedran
Adı Soyadı: Serkan Tuncer
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Medine - Cüneyt
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mart 2019 / Sidekan

***

Kod Adı: Siser Botan
Adı Soyadı: Garibe Kılıç
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Meryem - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mart 2019 / Sidekan

***

Kod Adı: Welat Dılken
Adı Soyadı: Abdullah Yaşar
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Miyaser - Tekin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mart 2019 / Sidekan

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Sömürgeci TC ordusunun Güney Kürdistan’ı işgaline karşı, halkımızın savunmasını yaparken şahadete ulaşan her 5 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Halkımızın bu yiğit oğul ve kızları, göstermiş oldukları kararlı ve cesaretli duruş ile düşmana geçit vermemiş, elindeki ileri teknolojiye dayanarak halklarımızı teslim alabileceğini zanneden işgalcilere karşı fedaice savaşarak kahramanlık destanı yazmışlardır. PKK’nin direniş kültürüyle şekillenen yoldaşlarımız, taşıdıkları Apocu ruh ve cesaret ile düşmanın kendisi için en korunaklı olan bölgelere girmiş ve büyük bir başarıya imza attıktan sonra şahadete ulaşmışlardır. Sömürüye, işgale ve barbarlığa karşı, Arnos, Derviş, Hawar, Siser ve Welat yoldaşların göstermiş oldukları bu tarihi direniş, Kürdistan Özgürlük Gerillaları tarafından asla unutulmayacak ve hafızalardaki yerini alacaktır.

Başta değerli Erkol, Sevmiş, Tuncer, Kılıç ve Yaşar ailelerimiz olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını, onların hayali olan “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” mücadelesini başarıya taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”