HPG: Türk ordusu yine sivil yerleşim yerlerini vurdu

Türk ordusu yine bilinçli bir şekilde sivil yerleşim yerlerini vurdu. Balında Vadisi, Çemço, Sida alanlarına obüs ve katyuşalar ile bombardımanda maddi hasar meydana geldi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 9 Kasım günü 16.00 ile 17.00 saatleri arasında sivillerin can güvenliğini hiçe sayan TC ordusunun Duhok’un Şeladizê kasabasına bağlı Balında Vadisi, Çemço ve Sida alanlarına obüs ve katyuşalar ile bombardıman gerçekleştirdiğini bildirdi. HPG, “Bölgede piknik yapan halkın bulunduğu alanlar ile sivil yerleşim yerlerinin İnsansız Hava Aracı koordinesiyle sistematik ve bilinçli bir şekilde hedef alındığı bu saldırılar sonucunda, yöre halkına ait bağ, bahçe ve yerleşkelerde maddi hasar meydana gelmiştir” dedi.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi: “9 Kasım günü saat 08.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bayrak Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzi imha edilmiş, tespit edilebilen 4 düşman askeri ise öldürülmüştür.

9 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor mıntıkasını saat 11.20’de, Werxelê alanı saat 18.10’da, Mamreşo ve Şehit Diren Tepesi’ni ise saat 19.00’da bombalamıştır.

Aynı gün saat 20.50’de savaş uçakları Duhok’un Çemankê kasabasına bağlı Çemrobotki Köyü çevresini bombalamıştır.”