Kato eteklerinde Newroz: Bu ateş sönmeyecek!

Kato eteklerinde yapılan Newroz kutlamasındaki konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi, işgal saldırıları protesto edildi.

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesi Kato Dağı eteklerinde yapılan Newroz kutlaması iki gündür etkili olan kar yağışına rağmen kutlandı. Kar yağışı yolları kapatmasına rağmen onlarca kişi, köylerden yürüyerek Newroz alanına geldi. Fistan, şal û şepik giyenler, DEM Parti İlçe Örgütü binasından meşalelerle DEM Parti bayraklarıyla süslenen Demokrasi Meydanı’na yürüdü.

Newroz, yoğun yağış altında başladı. Sağanak altında alanı terk etmeyen halk, halay çekti.

'HALKIMIZ BÜYÜK CEVAP VERECEK'

Newroz alanında ilk olarak konuşan DEM Parti Elkê Belediyesi Eşbaşkanı Beybûn Arslan, "31 Mart’ta halkımızın iradesine el koyanlara büyük bir cevap vereceğiz. Elkê’yi tanımayanlar, halkı bilmeyenler, anaların acılarını bilmeyenleri göndereceğiz. Halkımız onlara büyük bir cevap verecek” dedi.

Ardından konuşan DEM Parti Elkê Belediyesi Eşbaşkan adayı Agit Yiğit, “Demirci Kawa’nın gürleştirdiği bu ateş asla sönmeyecek. Özgürlük ateşimizi söndürmek isteyenler yenilecekler. Ne yağmur, ne kar hiç kimse önümüzde duramaz” diye konuştu. Yiğit, “Hile ve haram oyları buraya taşıyanlar iyi bilsin ki kazanamayacaklar. 40 yıldır kazanamadılar bundan sonra da kazanamayacaklar. Elkê halkının iradesi onların çocukları olan bizleriz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın görüşme notlarından derlenen mesajlarını okudu. Bu sırada halk, “Bijî berxwedana zindana” sloganıyla mesajlara cevap verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkkazak, "Bugün Filistin’de mazlum insanlar olduğunu söyleyenler, Rojava nedir? Efrîn nedir? Bu ikiyüzlülüğü Allah’a havale ediyorum” dedi. Kırkkazak, “Türkiye, her gün Amerika, Başûr’a, İran’a istihbaratını gönderip bizleri katletmek için hazırlık yapıyor. KDP’ye sesleniyorum; bu katliamın ortağı olmayın. Kürt ulusunun ittifakına dahil olun. Kimse devletin oyununa gelmesin” şeklinde konuştu.

Kırkkazak, “Eğer ikiyüzlü değilseniz Sayın Öcalan orada ve barış için hazırdır” ifadelerini kullandı.

Seçimlere ilişkin de çağrıda bulunan Kırkkazak, “Halkımızın kendi adaylarına sahip çıkması lazım. Ruhunu, onurunu satanlara oy vermeyin. Halkımızın kendine inanması gerekiyor. Kimse halkımızın iradesini gasp edemez” dedi.

Konuşmaların ardından Koma Avesta grubu ve Hozan Şervan sahne aldı.