KNK’den başsağlığı mesajı: Direnişin ışığı olacaklar

KNK, şehit düşen 9 QSD savaşçısı için başsağlığı diledi, “Şehitlerimizin fedakarlığı direnişimizin ışığı olacaktır” dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, QSD, Anti-Terör Birlikleri ve YPJ’ye bağlı 9 savaşçının şehadeti nedeniyle başsağlığı mesajı paylaştı.

KNK’nin mesajı şöyle:

“DAİŞ’e karşı ortak mücadele çerçevesinde, QSD güçlerine bağlı Anti-Terör Birliklerine (YAT) ait bir birlik; güvenlik ve askeri deneyimlerini paylaşmak ve halkı savunmak amacıyla teröre karşı mücadelede sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla Güney Kürdistan’a yöneldi.

15 Mart 2023’te Anti-Terör Birlikleri (YAT) savaşçılarını taşıyan helikopter, Süleymaniye’ye ulaşmaya çalışırken kötü hava koşulları nedeniyle düştü. YAT komutanı Şervan Kobanê’nin de aralarında bulunduğu 9 savaşçı şehit düştü.
Terörle mücadelede çok sayıda savaşçı ve komutanını feda eden Terörle Mücadele Birlikleri, Kobanê’den Reqa ve Dêrazor’a kadar yoğun mücadeleler yürüttü. Uluslararası Koalisyonun başlıca ortağı olan bu güç, gelişmiş taktiklerle eğitildi. Şervan Kobanê ve arkadaşlarının öncülüğünde teröre karşı birçok mücadelede ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin kent ve ilçelerinde peş peşe zaferler elde ettiler. Tüm bölgenin ve dünyanın güvenlik ve istikrarını tehdit eden en güçlü terör örgütüyle tüm dünya adına savaştılar.

KNK Yürütme Konseyi olarak şehitlerin ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin fedakarlığı direnişimizin ışığı olacaktır.”