KONGRA-GEL: Direniş ruhu, bayram ziyaretleri ile tüm alanlara yayılmalı

KONGRA-GEL, Ramazan Bayramının dayanışmaya vesile olmasını diledi, "Direniş ruhu, bayram ziyaretleri ile tüm alanlara yayılmalı. Halkımız, toplumsal birliğini güçlendirmek için bayram ziyaretlerini fırsat olarak değerlendirmeli" dedi.

KONGRA-GEL BAYRAM AÇIKLAMASI

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, "Rêber Apo’nun, Kurdistan halkının ve İslam aleminin kutsal Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Özellikle de kader belirleyici olan bu süreçte bayramın halkımızın toplumsal dayanışmasına vesile olmasını diliyoruz" denildi.

Mesajda şunlar da ifade edildi:

"Dört parça Kurdistan halkı bu bayramı çok farklı koşullarda karşılıyor. Son altı ayda 'Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi çerçevesinde Kurdistan ve uluslararası alanda çok önemli gelişmeler yaşandı.
Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü temelinde yükselen gerilla mücadelesi, zindan direnişleri, 15 Şubat uluslararası komplo protestoları, 8 Mart ve Newroz kutlamalarında zirveleşen coşku ve heyecan yerel yönetim seçimlerinde AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratarak, faşizmin siyasi çöküş sürecini başlattı.
Halkımız bu seçimlerde yürüttüğü 3. yol stratejisi ile, Türkiye’de faşist sistemin yıkılması ve çoğulcu demokratik toplumsal sistemin yaratılmasında, örgütlü öncü bir güç olduğunu herkese bir kez daha gösterdi.  

AKP-MHP hükümetinin gezici kayyum seçmen politikalarına rağmen Kurdistan’da büyük başarı sağlayan halkımız, toplumsal birliğini daha da güçlendirmek için bayram ziyaretlerini bir fırsat olarak değerlendirmelidir.
Erdoğan faşizminin bu seçimlerde halkımızın iradesine yapmak istediği darbeye karşı Van halkının ortaya koyduğu direniş ruhu, bayram ziyaretleri ile tüm alanlara yayılmalıdır.

AKP- MHP faşizmi yaşadığı çöküş sürecinden çıkabilmek için yoğun bir savaş hazırlığı yapmaktadır. Kürt halkına ve gerillasına karşı yürüttüğü savaştan kendi gücü ile sonuç alamadığı için, dışarıdan destek alma arayışı içindedir. Erdoğan bunun için kapı- kapı dolaşıyor ve herkese el açıyor. Ortadoğu, Avrupa ve ABD ye yapılan ve yapılacak olan ziyaretler bu çerçevededir.

Ancak AKP-MHP faşizminin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşın neden olduğu ekonomik çöküş o kadar büyüktür ki, hiçbir güç bu enkazın altına girmez. Bu anlamda 2024 yılını faşizmin çöküş yılı, Rêber Apo ve halkımızın özgürlük yılı yapabiliriz. Bu tamamen başta halkımız olmak üzere demokrasi güçlerinin yürüteceği mücadeleye bağlıdır.

 Bu inanç, coşku ve heyecan ile bir kez daha Kurdistan ve bölge halklarının Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın toplumsal dayanışma ruhunun yükseltilmesine vesile olmasını diliyoruz."