Koyê’deki İran saldırısında bilanço ağırlaştı-YENİLENDİ

İran rejiminin Hewlêr’e bağlı Koyê’de Doğu Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) ile İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) üslerine yönelik bombardımanında hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.

İran rejimin insansız hava araçları ve katyuşa füzeleriyle yerel saatle 10.40 sıralarında düzenlediği saldırı PDK-İ tarafından da doğrulandı.

PDK-I’nin Süleymaniye Temsilcisi Fûad Xakî Beygî, “Top atışları merkez üslerimize yakın yerlere isabet etti. Hükümetten olayı araştırmasını istiyoruz” dedi.

Koyê Şehit Xalit hastane görevlilerinden Soran Ebubekir, 14 kişinin yaşamını yitirdiği ve 40 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılar arasında çocuklar da var.

HEWLÊR HÜKÜMETİ HEM KINADI HEM SUÇLADI

Saldırının gerçekleştirildiği bölgede araştırma ve incelemeler devam ediyor. Yerel hükümetin saldırından önce haberdar edilip edilmediği bilinmiyor. Ancak bölgesel hükümet yaptığı yazılı açıklamada Koyê'deki saldırıyı kınadı. Aynı açıklamada "Kürdistan Bölgesi topraklarının komşu ülkelere yönelik saldırı için kullanılmasına karşı tepkimizi de yineliyoruz" ifadeleri dikkat çekti. 

İran rejimi aynı gün, Ramin Hüseyin Penahi, Zanyar ve Lokman Muradi isimli üç Kürt siyasi tutsağı da idam etti. 

Koyê'ye yönelik saldırı ve idamların, Tahran'da Cuma günü Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir araya geldiği zirveden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.