Leyla Güven'in açlık grevi 15'inci gününde

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi 15'inci gününde. Güven'in sağlık durumu bozulmaya başladı. Hewler'de de açlık grevi sürüyor.

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı 15 gündür açlık grevinde.  

Güven, bir “insanlık suçu” olarak tanımladığı Öcalan üzerindeki tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girerken, "Bu tecrit bir kişiye değil, bir halka uygulanıyor. Ben de o halkın bir bireyi olarak bu uğurda ölmeyi kabul ediyorum” demişti.

Edinilen bilgilere göre, eylemin etkileri 54 yaşında olan Güven’in fiziksel bünyesinde kendisini göstermeye başladı.

Güven'in ardından Amed, Hakkari, Van, Adana ve Urfa olmak üzere 5 farklı merkezde de 17-18 Kasım destek amaçlı iki gün süreli açlık grevi eylemleri yapıldı.

Eylemlerde Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talep edilirken, aynı zamanda Avrupa Konseyi’ne (AK) bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi'ne (CPT) de görevini yapma çağrısında bulunuldu.

HEWLER'DEKİ AÇLIK GREVİ 2. GÜNÜNDE

HDP Başûrê Kurdistan Temsilcisi öncülüğünde Hewlêr’de başlatılan açlık grevi de ikinci gününde.

HDP Hewlêr Temsilciliği’nde açlık grevine başlayan grup, geceyi de parti binasında geçirdi. Sabah saatlerinden itibaren de birçok parti, kurum temsilcisi ve halk açlık grevindekileri ziyaret ederek, destek verdi.

Zahmetkêşan (Emekçi) Parti, Kürdistan Birlik Partisi (Rojava) Bizûtnawa (İslami Hareketi), Hewlêr’deki Rojavalı temsilcilerin yanı sıra çok sayıda kişi HDP Hewlêr Temsilciliği’nde açıklık grevinde bulunanları ziyaret etti.

Grup, yarın yapacağı basın toplantısıyla açlık grevini bir başka gruba devredecek.