Maxmur’da tecride karşı yürüyüş

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması için bir yürüyüş düzenledi.

Maxmur Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağır tecridin kırılması için bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşte kamp sakinleri adına konuşma yapan Maxmur Halk Meclisi Eş Başkanı Filiz Budak, AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirdiği faşist sisteme dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu tecridi kırmak için tecridin etrafında kenetlenen güçlere karşı diplomatik mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tecridin kırılması için Kürdistan, Avrupa ve Mexmur’da var gücümüzle çalışıyoruz. İki yılı aşkın bir süredir Önderlikten haber alınamıyor. Kürt halkının statü sahibi olmaması ve Kürt halkının kendi kültürüyle bir yaşam sürdürmemesi için bugün Önderliğimizin şahsında Kürt halkı tecrit altında tutulmaktadır. Halkın gücü karşısında hiçbir iktidar başarılı olamaz. Kuzey Kürdistan’da yapılacak seçimlerin tarihi bir önemi var. AKP-MHP faşist iktidarı bu seçimde tarihe karışacaktır.”