Maxmur halkından saldırıya tepki

Türk devletinin Maxmur’a yönelik düzenlediği hava saldırısına tepki gösteren halk, saldırılara karşı ulusal birliğin önemine dikkat çekti.

Bugün akşam saatlerinde Türk savaş uçaklarının Şehit Rüstem (Maxmur) Mülteci Kampı’na yönelik düzenlediği saldırıda Maxmur'un güvenliğini sağlayan 4 sivil şehit düştü.

Maxmur halkı saldırılara düzenlediği bir eylem ile tepki gösterdi. Binlerce kişinin bir araya geldiği eylemde Maxmur Halk Meclisi Eş Başkanı Hüseyin Kara bir açıklama yaptı.

“Düşmanın saldırılarına karşı ulusal birlik inşa edilmeli” diyen Kara, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaptığı ulusal birlik çağrısına da cevap olunması gerektiğini söyledi. Türk devletinin vahşi saldırılarını kınadıklarını belirten Kara şöyle konuştu: “Herkes Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı ayaklanmalı, herkes kendi yurtseverlik görevlerini yerine getirmelidir. Bütün Kürt güçler, partiler, örgütleri ulusal birliğe davet ediyoruz.”

Türk devletinin 300 kilometre sınır geçerek Maxmur kampını bombaladığını vurgulayan Kara, geçen yıl bu vakitlerde de benzer bir hava saldırısının düzenlendiğini yine şehitlerin olduğunu hatırlattı. Herkesin bu saldırılara sessiz kaldığını, bu sessizlikten de Türk devletinin cesaret alarak, yine vahşi bir saldırı düzenlediğini de sözlerine ekleyen Kara, “İşgalci Türk devleti, AKP ve MHP hükümeti kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Maxmur’a yönelik vahşi bir saldırı düzenledi. 4 şehidimiz var. Irak devleti, Birleşmiş Milletler görevlerini yerine getirmelidir” dedi.

Kara, saldırıda şehit düşen 4 sivil için de önümüzdeki günlerde tören yapılacağını belirtti.