Nilüfer Koç: Stratejik düşünmeli, rejimi yıkmalıyız-CANLI

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Türk işgaline karşı ulusal tutum belirlenmesi için Brüksel’de bir toplantı düzenliyor.

Kürt siyasi parti ve örgütler ile sivil toplum temsilcileri ulusal tutum belirlemek için KNK çatısı altında, Brüksel Basın Kulübü’nde bir araya geldi.

Gün boyunca Türk işgali ve nedenlerinin tartışılacağı toplantıda, tepkiler ifade edilecek ve ortak bir tutum belirlenmeye çalışılacak. Toplantı sonunda da bir ulusal tutum belgesinin oluşturulması hedefleniyor.

Toplantıda divan oluşturulması ardından KNK yöneticilerinden Zübeyir Ayar, “İşgalciliğe karşı nasıl bir tutum alınması gerektiğini konuşacağız” dedi.

KNK Eş Başkanı Nilüfer Koç, açılış konuşmasını yaptı.  Koç, “bu toplantının Kürdistan’ın en büyük şehitlerinden Diyar Xerib’in (Helmet) anısına cevap olmasını umut ediyorum” diyerek sözlerine başladı.

Koç, “Helmet arkadaş şehit edildi, çünkü Güney Kürdistan’ın güçlü bir cevap olmasının önüne geçmek istediler. Helmet arkadaşın şehit edilmesiyle, işgal saldırılarının da doğrudan Güney Kürdistan’ı hedef aldığı ortaya çıktı” diye konuştu.

“Türk devleti Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmek istiyor” diyen Koç, Rojava’ya yönelik işgali, saldırıları ve DAİŞ çetelerine verilen Türk desteğine dikkat çekti.

Türk devletinin bu saldırılarla Kürtlerin uluslararası düzeydeki imajını da yıkmaya çalıştığına dikkat çeken Koç, “Kürtler arası bir savaş çıkarmak istiyor. Bu Kürtler arası bir savaş değildir. Bu Türk devleti ile Kürtler arasındaki bir savaştır” vurgusunda bulundu. Türk devletinin Misakı Milli hayalini kurarak işgali başlattığını ve stratejik düşündüğünü ifade eden Koç, “Kürtler de stratejik düşünmeli” dedi.

Türk devletinin işgal girişimi ile Kürdistan’ın tamamını hedeflediğini belirten Koç,  “Bu toprakları dünyanın başına bela olmuş bu devlete teslim etmeyelim” çağrısında bulundu.  Türk devleti çöküşe doğru gittiğini ifade eden Koç, “Bu rejimi yıkmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz” diye noktaladı.

Toplantı devam ediyor.