PKK: 15 Ağustos inadın, inancın ve iradenin atılımıdır

PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımının 34. Yıldönümünü kutladı. Açıklamada, ‘’otuz beşinci özgürlük yılına girerken kazanma umudumuz ve savaş irademiz her zamankinden daha güçlüdür’’ denildi.

15 Ağustos 1984 atılımının yıldönümüne ilişkin yazılı bir mesaj yayımlayan PKK Yürütme Komitesi, ‘’15 Ağustos atılımının temsil ettiği ruh ve çizgi günümüzde her zamankinden çok daha fazla gereklidir’’ dedi.

‘HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ’

PKK mesajında, ‘’Kürdistan halkının miladı olan tarihi 15 Ağustos devrimci gerilla atılımının otuz dördüncü yıldönümünü yaşıyor, bu büyük kahramanlık atılımının otuz beşinci yılına giriyoruz. Hareket ve halk olarak, Önder Abdullah Öcalan’ın aydınlatıcı çizgisinde tam otuz dört yıldır kesintisiz bir özgürlük savaşı veriyoruz. Bugün otuz beşinci özgürlük yılına girerken kazanma umudumuz ve savaş irademiz her zamankinden daha güçlüdür. Bu temelde başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, özellikle gerilla güçlerimizin, yurtsever halkımızın ve demokratik insanlığın 15 Ağustos gerilla gününü ve ulusal diriliş bayramını kutluyor, otuz beşinci direniş yılında üstün başarılar diliyoruz. Tarihi atılımın ölümsüz komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) Yoldaş şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Otuz beşinci 15 Ağustos yılında kahraman şehitlerimizin anılarına daha güçlü sahip çıkacağımızın ve amaçlarını daha çok başaracağımızın sözünü yineliyoruz.

PKK Yürütme Komitesi imzasıyla yayımlanan mesaj şöyle:

‘HALKIMIZ VE DOSTLARIMIZ SONSUZ GURUR DUYABİLİR’

‘’Öncelikle şu gerçeklerin altını bir kez daha çizmek istiyoruz: Otuz dört yıldır gerilla tarzıyla özgürlük için kesintisiz savaşmak, tarihte örneği çok az bulunan bir durumdur. Bu nedenle, yurtsever halkımız ve dostlarımız gösterdiği bu kararlılık, cesaret ve fedakârlık nedeniyle sonsuz gurur duyabilir. Yine otuz dört yıldır Kürdistan’da özgürlük, demokrasi, yurtseverlik ve insanlık adına ne kazanılmışsa hepsi 15 Ağustos 1984 gerilla atılımı sayesinde olmuştur. Kürdistan’da son otuz dört yıl içinde gerçekleşmiş hiçbir özgürlükçü ve demokratik kazanım ve gelişme yoktur ki 15 Ağustos devrimci atılımının damgasını taşımasın.

15 Ağustos gerilla atılımı üçüncü yılda Kürdistan halkını savunan gerilla ordusunu, altıncı yılda ulusal diriliş devriminin başarısını ortaya çıkarmıştır. Bu temelde kadın özgürlük devrimini başlatmış ve Kürtleri bir demokratik ulus olarak yeniden var etmiştir. Bugün DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı tüm insanlığı koruyan bir güce ulaşmıştır. Böylece gerillanın yaratıcı, kazanımcı ve koruyucu gücü netleşmiştir. Gerilla tarzı ile mücadele eden tüm ezilenlerin mutlaka kazanacağı kesinleşmiştir.

’15 AĞUSTOS BİR İNADIN, BİR İNANCIN VE İRADENİN ATILIMIDIR’

Kuşkusuz bütün bunlar Önder Abdullah Öcalan’ın dahiyane özgürlükçü düşünceleri temelinde gerçekleşmiştir. Önder Abdullah Öcalan da, söz konusu büyük deneyimin yarattığı birikime dayanarak Demokratik Modernite Kuramını geliştirmiş ve böylece tüm ezilenlerin özgürlük ve kurtuluş yolunu göstermiştir. Bugün bu öğreti, gerilla direnişinin çekici etkisiyle de birleşerek tüm Ortadoğu’da ve dünyada yayılmaktadır. Dolayısıyla gelecek, 15 Ağustos atılımının yarattığı demokratik modernite kuramının olacaktır.

Önder Abdullah Öcalan’ın ifade ettiği gibi, 15 Ağustos devrimci gerilla atılımı bir inadın, bir inancın, bir iradenin atılımıdır. En zor ve zayıf koşullarda bile, bir halk eğer özgürlük için direnişe karar vermişse, onun her zorluğu yeneceğinin ve her engeli aşacağının kanıtıdır. 15 Ağustos atılımı bir devrimci ruhtur, zafer ruhudur, Egîd ve Zilan ruhudur. Kahraman şehitlerimizde ifadesini bulan direniş ve zafer çizgisidir. 15 Ağustos atılımının temsil ettiği bu ruh ve çizgi günümüzde her zamankinden çok daha fazla gereklidir.

‘YENİ 15 AĞUSTOS HAMLE VE ZAFER RUHUNA İHTİYAÇ VARDIR’

Hareket ve halk olarak tarihi 15 Ağustos devrimci atılımının otuz beşinci yılına girerken kuşkusuz tüm bu gerçeklerin bilincindeyiz. Düşman otuz dört yıl önceki düşmandan farklı değildir. AKP-MHP faşizminin 12 Eylül faşist-askeri rejimini esas aldığı ve onu restore ederek sömürgeci-soykırımcı faşist diktatörlüğü yaşatmak istediği açıktır. Kürt düşmanlığı yapmada 12 Eylül cuntasından geri kalır yanı yoktur. Faşist-soykırımcı topyekûn özel savaşı Kürdistan’ın tümüne yöneltmekten geri durmamaktadır. O halde tıpkı otuz dört yıl önce olduğu gibi, şimdi de yeni 15 Ağustos atılımlarına, 15 Ağustos hamle ve zafer ruhuna ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı her bakımdan karşılayacağımız kesindir.

Bu temelde, 12 Eylül cuntasını aratmayan AKP-MHP faşizmine karşı 15 Ağustos çizgisinde seferber olmalı ve Kürdistan özgürlük mücadelesini tümüyle AKP-MHP faşizmini yıkmaya yöneltmeliyiz. Her alanda tüm toplumsal kesimler, özellikle kadın ve gençlik hareketleri, gerilladan demokratik siyasete kadar tüm mücadele güçleri kendilerini faşizmi yıkmaya kilitlemelidir. Özellikle gerilla güçleri, temel görevin kendi omuzlarında olduğunu bilerek son derece yaratıcı tarz ve taktiklerle faşizme anladığı dilden cevabı başarıyla verebilmelidir. Yine bu dönemde herkesin yüzü her zamankinden çok daha fazla gerillaya dönük olmalıdır.

GERİLLA VE GENÇLİĞE ÇAĞRI

15 Ağustos bir gerilla atılımıdır. Otuz dört yıllık savaşın tümünde başat olan gerilla direnişidir. Otuz beşinci yılda da gerçeğin böyle olacağı açıktır. Dolayısıyla tüm gerilla güçlerimizin bunun bilinciyle hareket edeceği ve otuz dört yılda yürüttüğü mücadeleye denk bir direnişi otuz beşinci yılda geliştireceği kesindir. Yine gerillayı var eden ve besleyen Kürdistan gençliğidir. Gerilla, gençliğin en dinamik ve vurucu örgütüdür. Kürt gençliği öncü rolünü büyük ölçüde gerilla ile oynamaktadır. Kürdistan gençliğinin otuz beşinci 15 Ağustos yılında tüm bunların bilincine daha derin varacağı, gerillayı büyütmek ve güçlendirmek için seferber olacağı ve gerilla saflarına akacağı kesindir.

DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE ÇAĞRISI

Hareket ve halk olarak otuz dört yılda yaptıklarımız, otuz beşinci yılda da yapacaklarımızın aynasıdır. 15 Ağustos çizgisinde AKP-MHP faşizmine karşı topyekûn mücadeleyi geliştirerek Kürdistan’ı özgürleştiren, Önder Apo’yu özgür yaşar ve çalışır kılan ve bu temelde Ortadoğu’yu aydınlatan bir sonucu elde edeceğiz. Bu temelde, otuz beşinci yılına giren 15 Ağustos gerilla atılımını bir kez daha kutluyor, şehitlerini saygıyla anıyor, başta Kürdistan gençliği ve özgürlük gerillası olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı faşist-soykırımcı rejime karşı özgürlük ve demokrasi mücadelemizi daha güçlü geliştirmeye çağırıyoruz.’’