PKK’den kutlama mesajı: Apocu Fedai Gerilla yenilmezdir

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın işgalcilere karşı gerçekleştirdiği devrimci operasyonlar dolayısıyla HSM Karargah Komutanlığı’na kutlama mesajı gönderen PKK Yürütme Komitesi, "Zafer her zaman fedai özgürlük savaşçılarının olacaktır” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Xakurkê, Metîna ve Zap’ta gerçekleştirdiği devrimci operasyonlar dolayısıyla Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Mesaj şöyle: “Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın 22-24 Aralık tarihleri arasında Xakurkê, Metîna ve Zap’ta gerçekleştirdiği başarılı eylemler, tıpkı partimizin 45’inci yıl dönümünde olduğu gibi, miladi 2023 yılının sonunda da faşist-soykırımcı düşmana tarihinin en ağır darbelerinden birini vurmuştur. Ağır kış koşullarında gerçekleşen ve faşist sürüleri ezen bu eylemler, işgalci-soykırımcı TC’yi ve ardındaki güçleri kahrederken, yurtsever halkımıza ve demokratik dostlarımıza da büyük bir moral ve heyecan vermiş; zafer umudunu ve inancını güçlendirmiştir. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü hedefiyle yürüttüğümüz Küresel Özgürlük Kampanyasına çok büyük bir güç katmıştır. Sömürgeci-soykırımcı sistemin çökmekte olduğu gerçeği ile Apocu Fedai Gerillanın yenilmez gücünü dost-düşman herkese bir kez daha göstermiştir.

Şahsınızda, bu eylemlere emeği geçen tüm HPG ve YJA Star komuta ve savaşçılarının tarihi başarılarını kutluyor, şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, özgür geleceği adım adım yaratan bu tür başarılı eylemlerin devamını diliyoruz. Bu inançla sizleri ve Medya Savunma Alanları’nda yiğitçe direnen tüm kahraman gerilla güçlerimizi Apocu yoldaşlık ruhuyla selamlıyoruz.

Zafer her zaman fedai özgürlük savaşçılarının olacaktır.”