Siverek ve Ergani'de coşkulu karşılama

HDP, Amed'in Ergani ile Urfa'nın Siverek ilçesi belediye eşbaşkan adayları halk tarafından coşkuyla karşılandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP, Ergani ilçesinin eş başkan adayları olan Meryem Yıldırım ve Ahmet Kaya’yı, düzenlenen etkinlikle halka tanıttı. Etkinliğe, partinin Amed Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Adnan Selçuk Mızraklı ile milletvekilleri Remziye Tosun, İmam Taşçıer ve  Musa Farisoğulları’nın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.  

İlçesi girişinde eş başkan adaylarını karşılayan halk, onlarca aracın yer aldığı konvoyla önce ilçe merkezinde tur attı. İlçe halkının sahiplenmesiyle ilçeyi turlayan adaylar, ardından parti binasına geçti. 

Eşbaşkan adaylarından Ahmet Kaya, Kürt filozof, şair ve yazar Ahmedê Xanî'den bir alıntı yaparak başladığı konuşmasında, seçimde mazlumların zorbaları yeneceğini söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Adnan Selçuk Mızraklı ise, işgal edilen bütün belediyeleri tekrar geri alacaklarını söyledi.

SİVEREK'TE COŞKULU KARŞILAMA

HDP'nin Urfa'nın Siverek ilçesine aday gösterdiği Emine Çetiner ve Turan Tüysüz, ilçe halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Çetiner ve Tüysüz, oluşturulan araç konvoyu ile ilçe merkezinde halkı selamladı. Yoğun ilgi gören adaylar, parti binası önünde bekleyen halkla buluştu.

Burada halka hitap eden eşbaşkan adayları, Siverek'i halkla birlikte yönetmeye geldiklerini dile getirerek, mutlaka kazanacakları söyledi.